Смертельна спека призводить до сотень смертей, лісових пожеж по всій Європі, Азії та США

Смертельна спека призводить до сотень смертей, лісових пожеж по всій Європі, Азії та США

Київ  •  УНН

21 червня 2024, 01:31  •  21646 перегляди

Read in English

Сотні, якщо не тисячі, смертей і численні лісові пожежі сталися в Європі, Азії та США через рекордно високі температури в останні дні.

Рекордні температури останніми днями спричинили "сотні, якщо не тисячі" смертей, а також числені лісові пожежі у Європі, Азії та Сполучених Штатах. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Зокрема сотні паломників померли через спеку під час здійснення щорічного паломництва до Саудівської Аравії – хаджу.

У Португалії та Греції, а також вздовж північного узбережжя Африки в Алжирі внаслідок високих температур також виникли лісові пожежі.

Водночас у Сербії метеорологи цього тижня прогнозують температуру близько 40 градусів за Цельсієм. Органи охорони здоров'я оголосили червоний рівень небезпеки та порадили людям не виходити на вулицю. У сусідній Чорногорії влада також радить людям залишатися в тіні до пізнього вечора.

У Сполучених Штатах також фіксують аномально високі температури: Нью-Йорк оголосив, що цього року вперше відкриє так звані центри охолодження. Очікується, що температура у штаті Арізона найближчими днями може досягти 45,5 градусів за Цельсієм. Водночас у штаті Нью-Мексико внаслідок лісових пожеж загинуло двоє людей.

В Індії, за даними місцевої влади, в період з 1 березня по 18 червня було зареєстровано понад 40 тис. ймовірних випадків теплового удару та щонайменше 110 підтверджених смертей.

Сильна спека і повінь обрушилися на Китай17 червня 2024, 06:03 • 19287 переглядiв