МАГАТЕ продовжило моніторингову місію на ключових для роботи АЕС підстанціях

МАГАТЕ продовжило моніторингову місію на ключових для роботи АЕС підстанціях

Київ  •  УНН

21 жовтня 2024, 14:36 • 19663 перегляди

Read in English

Інспектори МАГАТЕ продовжили моніторингову місію на критично важливій підстанції для роботи українських АЕС. Місія буде проводитись на всіх ключових підстанціях для атомної енергетики згідно з узгодженим графіком.

Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії 21 жовтня продовжили моніторингову місію на одній із підстанцій оператора системи передачі, яка є критично важливою для роботи українських АЕС, передає УНН із посиланням на Міненерго.

За даними відомства, згідно із узгодженим графіком візитів, місія буде продовжуватись почергово на всіх ключових для атомної енергетики підстанціях.

"Це результат тих предметних домовленостей, яких вдалося досягнути під час візиту генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та перемовин з Президентом України Володимиром Зеленським. Ми сподіваємося, що присутність інспекторів МАГАТЕ на ключових для роботи АЕС підстанціях магістральної електромережі допоможе підтримати ядерну безпеку та радіаційну безпеку. Адже удари росії по цивільних енергетичних обʼєктах, зокрема ключових підстанціях, напряму загрожують ядерній та радіаційній безпеці всієї Європи", - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

ЄС виділяє 3 млн євро для місій МАГАТЕ на АЕС України15 жовтня 2024, 21:29 • 71425 переглядiв

Нагадаємо 

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що, за даними розвідки, росія готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими.

Україна передала МАГАТЕ інформацію про плани рф щодо ударів по обʼєктах ядерної енергетики 22 вересня 2024, 15:40 • 33864 перегляди