ФБР розслідує ймовірні кібератаки Ірану на виборчу кампанію у США

ФБР розслідує ймовірні кібератаки Ірану на виборчу кампанію у США

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 16:39  •  13351 перегляди

Read in English

ФБР розслідує можливі спроби іранських хакерів атакувати передвиборчі кампанії Трампа, Байдена та Гарріс. Експерти поки не знайшли доказів успішності цих атак, але продовжують розслідування.

ФБР розслідує ймовірну іранську кібератаку на кампанії Трампа та Байдена-Гарріс.  Заява федералів з'явилась після того, як у таборі Дональда Трампа заявили, що кампанію експрезидента зламали, звинувативши в цьому "іноземні джерела".

Пише УНН із посиланням Huffington Post та WP.

Деталі

ФБР розслідує ймовірні спроби іранських хакерських атак на кампанію президентських виборів у США.

Ми можемо підтвердити, що ФБР розслідує цю справу

- йдеться в короткій заяві Федерального бюро розслідувань, опублікованій американськими ЗМІ, такими як The Washington Post.

ФБР не згадувало ні Трампа, ні Іран, але кілька анонімних джерел, знайомих із розслідуванням, які почули кілька ЗМІ, підтвердили, що розслідування стосується людей, пов’язаних з іранським урядом. Згідно з джерелами, поінформованими про факти, розслідування ФБР стосується як передвиборчої кампанії Трампа, так і Джо Байдена та Камали Гарріс.

Маск запропонував допомогти Трампу в разі переобрання13 серпня 2024, 05:42 • 18571 перегляд

У суботу команда Трампа натякнула, що Іран стоїть за хакерською атакою, яка надіслала журналістам внутрішні повідомлення та файл на Дж. Д. Венса, напарника екс-президента.

Image

"Ці документи були незаконно отримані з іноземних джерел, ворожих Сполученим Штатам, з наміром втрутитися у вибори 2024 року та посіяти хаос у нашому демократичному процесі", - розкритикував представник команди Трампа Стівен Ченг.

США відправляють на Близький Схід підводний човен з ракетами12 серпня 2024, 01:41 • 107998 переглядiв

Представник кампанії Гарріс заявив, що вона "уважно стежить за кіберзагрозами і захищається від них, і нам не відомо про жодні порушення безпеки наших систем". Спроба вторгнення відбулася до того, як президент Джо Байден оголосив, що не буде переобиратися на другий термін, і підтримав віце-президента Камалу Гарріс, яка зараз є кандидатом від Демократичної партії.

Нагадаємо

Microsoft виявила чотири іранські хакерські групи, які намагаються вплинути на президентські вибори в США. Вони поширюють дезінформацію, дискредитують владу та сіють сумніви щодо чесності виборчого процесу.

Білий дім: військова співпраця рф і КНДР загрожує не тільки Україні13 серпня 2024, 10:15 • 32445 переглядiв