Іранські хакери намагаються вплинути на вибори в США

Іранські хакери намагаються вплинути на вибори в США

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 12:50  •  13555 перегляди

Read in English

Microsoft виявила чотири іранські хакерські групи, які намагаються вплинути на президентські вибори в США. Вони поширюють дезінформацію, дискредитують владу та сіють сумніви щодо чесності виборчого процесу.

Іран закладає основу для впливу на виборців напередодні президентських виборів у США. Про це йдеться у звіті Microsoft, опублікованому в п'ятницю, передає УНН із посиланням на France24.

Деталі

Згідно з висновками Microsoft, Іран намагається вплинути на майбутні вибори в США за допомогою кібератак. Зараз ці спроби особливо активні.

Наразі ідентифіковано чотири групи: вони займаються поширенням дезінформації, дискредитацією влади, сумнівом у чесності виборів і розпалюванням насильства проти політиків.

1) Група, пов'язана з Революційною гвардією Ірану. Ці хакери у червні атакували високопоставленого представника президентської кампанії США за допомогою фішингового електронного листа - форми кібератаки, яка часто використовується для збору конфіденційної інформації. Лист було надіслано зі зламаної електронної скриньки колишнього старшого радника.

2) Іранська група створювала фейкові веб-сайти,  - ніби новинні сайти в США, націлені на виборців з протилежних сторін політичного спектру.

3) Виявлено групи, які видають себе за американських активістів, потенційно закладаючи основу для операцій впливу ближче до виборів.

4) Також розпізнана іранська група, яка у травні скомпрометувала обліковий запис державного службовця США. Проте у цьому випадку залишається незрозумілим, чи була ця кібератака пов'язана зі спробами втручання у вибори.

Крім іранських, спроби вплинути на президентські вибори в США виявлено серед російських і китайських хакерів.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що Microsoft зафіксувала спроби російських хакерів вплинути на вибори у США