"Ви не наш король!": сенаторка-абориген кинула виклик королю Чарльзу в Австралії

"Ви не наш король!": сенаторка-абориген кинула виклик королю Чарльзу в Австралії

Київ  •  УНН

21 жовтня 2024, 07:27  •  10108 перегляди

Read in English

Лідія Торп, сенаторка від корінного населення, висловила протест проти візиту короля Чарльза III до австралійського парламенту. Вона звинуватила монархію в геноциді та вимагала повернення вкрадених земель і укладення договору.

Сенаторка від корінного населення Лідія Торп висловила свій гнів з приводу візиту британського монарха до австралійського парламенту.

Пише УНН із посиланням на Associated Press.

Вигукуючи антиколоніальні гасла, сенаторка-абориген Лідія Торп кинула виклик королю Чарльзу ІІІ, під час його візиту до парламенту Австралії.

Це не ваша земля. Ви не мій король

 - голосно заявила Торп.

У промові сенатора від корінного населення Австралії до британського монарха було також наступне:

"Ви вчинили геноцид проти нашого народу".

Лідери Австралії, Індії, Японії та США закликають до миру в Україні та дотримання міжнародного права22 вересня 2024, 03:35 • 78921 перегляд

Перш ніж її забрали охоронці, Торп наголосила:

 "Віддайте нам те, що ви вкрали у нас - наші кістки, наші черепи, наших дітей, наш народ. Ви знищили нашу землю. Дайте нам договір. Ми хочемо договір" - заявила австралійська сенаторка королю Чарьзу.

Довідка

Суверен об'єднаного королівства Великої Британії є також главою держави Австралія і відвідує країну Співдружності в 17-й раз, але вперше як король. До Чарльза там була тільки його мати, королева Єлизавета II.

Чарльз і королева Камілла прибули до Австралії в п'ятницю, але офіційна програма розпочалася тільки в неділю з церковної служби в Сіднеї. На околицях уже пройшли невеликі протести проти монархії.

Король Чарльз III написав Трампу особистий лист після замаху на нього15 липня 2024, 14:13 • 17217 переглядiв