Попередження Ірану та "Хезболлі": Пентагон направляє на Близький Схід атомний підводний човен

Попередження Ірану та "Хезболлі": Пентагон направляє на Близький Схід атомний підводний човен

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 10:53  •  13379 перегляди

Read in English

Пентагон посилює військову присутність на Близькому Сході, відправляючи атомний підводний човен USS Georgia та авіаносець USS Abraham Lincoln. Це реакція на зростання напруженості в регіоні.

США посилює свою присутність на Близькому Сході: Пентагон наказав розгорнути основні військово-морські сили, зокрема атомний підводний човен "Georgia" ("Джорджія") і авіаносець "ABRAHAM LINCOLN" ("Авраам Лінкольн").

Пише УНН із посиланням на Defense.gov.

Міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив прихильність Сполучених Штатів до вжиття всіх можливих заходів для захисту Ізраїлю. Посадовець наголосив на зміцненні позицій і можливостей збройних сил США на всьому Близькому Сході у світлі ескалації регіональної напруженості. Підкріплюючи це зобов'язання, Остін наказав:

..авіаносній ударній групі USS ABRAHAM LINCOLN, оснащеної винищувачами F-35C, прискорити свій перехід до зони відповідальності Центрального командування, що розширить можливості, які вже надає авіаносна ударна група USS THEODORE ROOSEVELT

- ідеться у повідомленні. 

Також міністр оборони США наказав підводному човну USS Georgia з керованими ракетами попрямувати до регіону Центрального командування.

Довідка

Американський авіаносець "Авраам Лінкольн" завдовжки понад 300 метрів являє собою справжню плавучу фортецю, здатну приймати десятки винищувачів і координувати великомасштабні операції.

Image

У 2012 році "Авраам Лінкольн"  відправили у води Червоного моря, зокрема в Ормузьку протоку (що розділяє Іран від ОАЕ та Оману) як відповідь на ядерну програму, оголошену на той час Тегераном.

Атомний підводний човен USS Georgia являє собою ще одне надзвичайно руйнівне судно, розгорнуте Пентагоном. При довжині близько 110 метрів цей підводний човен може бути оснащений більш ніж 150 крилатими ракетами, здатними з високою точністю вражати цілі на великих дальностях.

Image

Вражаючий підрозділ, до якого незабаром приєднається військовий корабель США USS THEODORE ROOSEVELT ("Теодор Рузвельт"), що вже присутній у регіоні, що збільшить можливості США з проектування сили на Близькому Сході.

Нагадаємо

УНН передавав, що Міноборони США відправляє на Близький Схід підводний човен з керованими ракетами. Також пришвидшено розгортання авіаносця ISS Abraham Lincoln та допоміжних кораблів з військово-морської бази на острові Гуам.