Допомагали агресору на ТОТ з Києва: затримано підприємців, які контролювали інтернет-трафік в окупованому Донецьку

Допомагали агресору на ТОТ з Києва: затримано підприємців, які контролювали інтернет-трафік в окупованому Донецьку

Київ  •  УНН

23 лютого 2024, 15:45  •  20166 перегляди

Read in English

Київських підприємців, які допомагали Росії контролювати інтернет-трафік в окупованому Донецьку, затримали за пособництво агресору.

В столиці затримано ділків, які допомогли фсб контролювати інтернет-трафік та проводити ідентифікацію користувачів в тимчасово окупованому Донецьку. Про це передає Telegram-канал Служби безпеки України, повідомляє УНН.

Кіберфахівці Служби безпеки затримали у Києві керівників підконтрольного фсб рф інтернет-провайдера із Донецька

– ідеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що підприємці контролювали інтернет-провайдер та допомогли фсб взяти під контроль значну частину інтернет-трафіку в тимчасово окупованому Донецьку, забезпечуючи зв’язком штаби російських військ, окупаційну адміністрацію рф і так званий "силовий блок" терористичної організації "днр".

Image

Вказується, що на серверах провайдера встановлено спеціалізоване обладнання російської спецслужби, який окупанти задіяли для контролю за трафіками інтернет-з’єднань та ідентифікації користувачів. Колаборанти дистанційно управляли інтернет-провайдером, перебуваючи у Києві, - стверджує слідство. Також СБУ повідомляє, що засновником компанії є колишній співробітник радянського кдб. Ще до початку повномасштабного вторгнення рф він разом зі своїм підлеглим переїхав з Донеччини до Києва. Менеджмент компаній фігурантів  на тимчасово окупованій частині східного регіону регулярно сплачує до окупаційного бюджету рф "податки і збори".

Під час обшуків у помешканнях фігурантів у Києві виявлено:

▪️  ⁠комп’ютери, мобільні телефони, флеш-носії пам’яті, документи та чорнові записи із доказами незаконної діяльності;

▪️  ⁠готівку в різних валютах на суму 120 тис. американських доларів.

Image

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України, - їм загрожує до 15 років тюрми

Нагадаємо

Пов'язаний з кремлем віктор медведчук може особисто стояти за нещодавньою інформаційною атакою на міністерство оборони України та "Державного оператора тилу" з метою зриву тендерів на постачання продовольства для української армії.

СБУ встановила особу полковника фсб, який під час окупації Харківщини катував людей та кришував мародерів, що вивозили крадене в росію.

До 13-го пакета санкцій ЄС проти рф увійшли китайські компанії: що відомо 23 лютого 2024, 14:40 • 21657 переглядiв