CNN повідомив про готовність "Хамасу" укласти перемир'я з Ізраїлем

CNN повідомив про готовність "Хамасу" укласти перемир'я з Ізраїлем

Київ  •  УНН

11 серпня 2024, 19:29  •  54827 перегляди

Read in English

Лідер Хамасу передав Ізраїлю повідомлення про бажання укласти угоду про припинення вогню. США закликають Ізраїль погодитися на угоду, щоб уникнути ескалації конфлікту.

Глава політбюро палестинського руху "Хамас" Яхья Сінвар передав через посередників повідомлення Ізраїлю, в якому йдеться про бажання укласти угоду про припинення вогню. Про це пише CNN , посилаючись на ізраїльське джерело, знайоме із ситуацією, передає УНН.

Деталі

Співрозмовник видання уточнив, що поки що не ясно, якої позиції з цього питання дотримується прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Однак наголошується, що влада США дала зрозуміти Ізраїлю: настав час укласти угоду, щоб уникнути ескалації конфлікту.

Єдина угода про припинення вогню діяла з 24 до 30 листопада 2023 року. Тоді "Хамас" звільнив 81 ізраїльтянина та 24 іноземця із заручників. З того часу питання про зупинення бойових дій порушувалося неодноразово.

Доповнення

Непрямі переговори між Ізраїлем та "Хамасом" про припинення вогню в секторі Газа в обмін на визволення заручників відновилися в липні 2024 року після більш ніж місячної зупинки. Однак усі раунди переговорів завершились без проривів.

9 серпня канцелярія Біньяміна Нетаньяху повідомила , що ізраїльська делегація вирушить на переговори про перемир'я 15 серпня. Ситуація на Близькому Сході загострилася після вбивства в Тегерані глави політбюро "Хамаса" Ісмаїла Ханії та ліквідації у Бейруті одного з командирів військового крила ліванського руху "Хезболла" Фуада Шукра. Іран, Хамас і Хезболла вважають винним Ізраїль.

Армія Ізраїлю ліквідувала одного з лідерів ХАМАСу в Лівані10 серпня 2024, 02:32 • 61406 переглядiв