У США конгресмени-республіканці розслідують візит Зеленського  до Пенсильванії

У США конгресмени-республіканці розслідують візит Зеленського до Пенсильванії

Київ  •  УНН

25 вересня 2024, 19:11  •  49403 перегляди

Read in English

Комітет Палати представників США ініціював розслідування візиту Зеленського до збройового заводу в Пенсильванії. Республіканці підозрюють адміністрацію Байдена у використанні держресурсів для передвиборчої кампанії.

У США представники Республіканської партії  ініціювали розслідування візиту українського президента Володимира Зеленського до Пенсильванії, де він відвідав збройовий завод. Про це пише УНН з посиланням на заяву Комітету з нагляду і підзвітності Палати представників.

Деталі

Голова наглядового комітету Джеймс Комер 25 вересня почав розслідування щодо адміністрації Байдена-Гарріс, яка, на думку республіканців, використала кошти платників податків для перевезення президента України до Пенсильванії для "участі у передвиборчій кампанії віцепрезидента 2024 року". 

Комер запросив документи з Білого дому, Міністерства оборони та Міністерства юстиції щодо можливих зловживань Вашингтона державними ресурсами і вимагає надати всі записи та інформацію про візит.

Разом з тим республіканець нагадав, що у 2019 році палата представників, контрольована демократами, оголосила імпічмент президенту Дональду Дж. Трампу за зловживання владою на підставі теорії про те, що він намагався використати іноземного лідера — президента України Володимира Зеленського — для отримання вигоди від своєї президентської кампанії 2020 року.

Доповнення

Як відомо, президент України Володимир Зеленський під час візиту до США відвідав завод у Пенсільванії, який виробляє артилерійські снаряди для українських військових, та оголосив про плани збільшення виробництва.

Нагадаємо

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що український лідер Володимир Зеленський бажає, аби на майбутніх виборах президента США перемогу здобула кандидатка від Демократичної партії Камала Гаррісю