Наводила ракети на 5 областей України: затримано "сімейну пару" агентів фсб

Наводила ракети на 5 областей України: затримано "сімейну пару" агентів фсб

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 08:42 • 16830 перегляди

Read in English

Правоохоронці затримали двох агентів фсб, які збирали координати для ракетних атак по Україні. "Сімейна пара" з Краматорська орендувала квартири з видом на цілі та встановлювала телефони для онлайн-трансляції.

Правоохоронці затримали двох агентів російського фсб, які коригували повітряні удари по Донецькій, Київській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ.

Деталі

Затримано 27-річного рецидивіста, колишнього наркоторгівця з Краматорська, а також його 34-річну співмешканку.

Разом вони шукали швидкий заробіток у Телеграм-каналах, де на них вийшов представник фсб і запропонував гроші в обмін на співпрацю. За його вказівкою агенти їздили по регіонах як "сімейна пара", збираючи координати для ракетно-бомбових та дронових атак рф.

Крім того, під час повітряних ударів росіян вони мали відслідкувати геолокації ППО, а у разі "прильотів" – уточнювати їхні наслідки.

Як встановило розслідування, при переїздах у різні міста України агенти орендували квартири з видом на потенційні цілі. Після заселення - встановлювали у вікнах помешкань мобільні телефони з додатковими засобами живлення, які в онлайн-режимі транслювали зображення для росіян.

На Харківщини місцевого, який за завданням фсб шпигував за українськими військовими, підозрюють у держзраді17 жовтня 2024, 07:53 • 13973 перегляди

Правоохоронці затримали їх за місцем проживання у Краматорську, куди вони повернулися, щоб продовжити роботу на рф. Також у ході спецоперації вилучено всі мобільні телефони, які фігуранти встановлювали у "спостережних пунктах" у різних областях України.

Агентам рф повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

У Дніпрі затримали подружжя, яке шпигувало за ППО та вчиняло диверсії на замовлення рф 2 жовтня 2024, 11:14 • 15633 перегляди