На Харківському напрямку ЗСУ знищили російський Мі-8

На Харківському напрямку ЗСУ знищили російський Мі-8

Київ  •  УНН

11 жовтня 2024, 10:21  •  9343 перегляди

Read in English

Сили оборони України стримують натиск російських військ на Харківському напрямку. За добу відбулося 5 бойових зіткнень, ворог втратив 112 бійців та 77 одиниць техніки, включаючи гвинтокрил Мі-8.

Оперативна ситуація на Харківському напрямку  залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ та нищити військові техніку рф. Про це заявили в ОТУ "Харків", передає УНН.

Деталі

Зазначається, що неподалік Глибокого в очікуванні штурмових дій Сил оборони, противник приводив чергові вогневі та протитанкові засоби у повну бойову готовність.

Також в районі населеного пункту Муром окупанти намагалися провести рекогносцировку місцевості з метою пошуку більш вигідної ділянки для переміщення позиції своїх підрозділів.

У Вовчанську ворог проводив заходи з відновлення боєздатності штурмових груп загону "Шторм". З метою поповнення поточних втрат відмічалось поодиноке переміщення особового складу, доставки медикаментів та провізії

- розповіли в ОТУ "Харків". 

Зазначається, що вчора, 10 жовтня, відбулося 5 бойових зіткнень в районі Стариці та Вовчанська.

Генштаб: 169 боїв за добу, понад чверть - на Покровському та Курахівському напрямках11 жовтня 2024, 05:31 • 13508 переглядiв

російські окупанти завдали 5 авіаударів з використанням 10 КАБів. Завдали 55 ударів дронами-камікадзе. Здійснили 401 обстріл позицій захисників України.

Попри це Сили оборони адекватно реагують на дії ворога та продовжують ефективно нищити живу силу, озброєння і військову техніку російських окупантів.

Втрати ворога за минулу добу склали 112 істот, з них безповоротні - 50, санітарні - 62. Також на нашому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 77 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема 1 одиницю авіаційної техніки

- резюмували військові.

Згідно зі зведенням Генерального штабу ЗСУ, на Харківському напрямку Сили оборони ліквідували російський гвинтокрил Мі-8. 

Нагадаємо

На Лиманському напрямку українські військові несуть втрати в техніці та особовому складі. Ворог проводить постійні обстріли та штурмові дії, використовуючи піхотні групи, артилерію та дрони.