До Києва прибула делегація сенаторів США: обговорили зі Шмигалем підтримку України й заморожені активи рф

До Києва прибула делегація сенаторів США: обговорили зі Шмигалем підтримку України й заморожені активи рф

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 10:55  •  39618 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр України зустрівся з американськими сенаторами у Києві. Обговорили підтримку України, використання заморожених активів РФ, посилення ППО та інвестиції американського бізнесу.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся у Києві з американськими сенаторами та обговорив підтримку України, зокрема використання заморожених активів рф. Про це глава уряду розповів в Telegram, передає УНН.

Деталі

Радий вітати у Києві американських сенаторів та друзів України Ліндсі Грема (Республіканська партія) та Річарда Блументаля (Демократична партія) Зазначив що продовження двопартійної підтримки США важливе й надалі. Подякував за голосування у Сенаті важливих для України ініціатив

- розповів Шмигаль. 

Під час зустрічі український прем'єр озвучив потреби Києва в посиленні ППО. Він також підкреслив, що перші літаки F-16 вже в Україні, і тут надзвичайно цінна допомога США в навчанні українських пілотів.

Також Шмигаль поінформував також сенаторів про наші пріоритети, зокрема щодо імплементації реформ.

У США вважають законним використовувати активи рф для підтримки України 17 червня 2024, 07:39 • 38131 перегляд

Окрему увагу приділили замороженим російським активам. Важливо їх повністю конфіскувати та направити кошти на нагальні потреби України й нашу відбудову. Ми також закликаємо американський бізнес інвестувати в пріоритетні галузі, що сприятиме довгостроковому відновленню й зростанню української економіки

- розповів прем'єр-міністр України. 

Окрім того, він подякував за допомогу США у відновленні української енергетики.

За його словами, серед головних викликів сьогодні — підготовка до опалювального сезону. Відновлюємо зруйноване та децентралізуємо нашу енергосистему, аби зробити її менш вразливою до атак росії.

Нагадаємо

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що бюджетна допомога Україні залежить від реформ для підвищення стійкості економіки. США надали новий транш у розмірі 3,9 млрд доларів для стабілізації внутрішнього фронту України.