ЄС закликала Мексику арештувати путіна, якщо він приїде на інавгурацію нової президентки

ЄС закликала Мексику арештувати путіна, якщо він приїде на інавгурацію нової президентки

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 21:00  •  11159 перегляди

Read in English

Європейська комісія закликала Мексику арештувати путіна, якщо він відвідає інавгурацію нової президентки. Як член МКС, Мексика юридично зобов'язана виконати міжнародний ордер на арешт.

Європейська комісія закликала уряд Мексики заарештувати президента росії володимира путіна, якщо він відвідає інавгурацію новообраної президентки Клаудії Шейнбаум. Про це заявив речник ЄС з закордонних справ Петер Стано в інтерв'ю Euractiv, пише УНН.

Деталі

За його словами, членство Мексики в Міжнародному кримінальному суді (МКС) означає, що вона юридично зобов'язана заарештувати Путіна, якщо той прийме запрошення на церемонію інавгурації Шейнбаум в Мехіко, яка відбудеться 1 жовтня.

Мексика (є – ред.) державою-учасницею МКС з 2005 року, з усіма юридичними зобов'язаннями, які з цього випливають. Тому ми віримо, що Мексика виконає свої зобов'язання як член МКС,

- наголосив Стано.

Він додав, що Мексика взяла участь у мирному саміті у Швейцарії в червні, де "був досягнутий консенсус щодо того, що росія повинна припинити війну проти України", і що "під час наступних голосувань в ООН Мексика... приєдналася до переважної більшості міжнародного співтовариства, яке засудило російську агресію і закликало росію зупинити її".

Водночас Стано визнав, що "Мексика, як і всі інші країни, має право розвивати свої міжнародні відносини відповідно до власних інтересів".

Нагадаємо

Посольство України в Мексиці закликало заарештувати путіна, якщо він прибуде на інавгурацію нової президентки. Мексиканський уряд має виконати міжнародний ордер на арешт, виданий Міжнародним кримінальним судом.

Мексика запросила путіна на інавгурацію нової президентки7 серпня 2024, 10:59 • 16813 переглядiв