Мексика запросила путіна на інавгурацію нової президентки

Мексика запросила путіна на інавгурацію нової президентки

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 10:59  •  12489 перегляди

Read in English

Мексика запросила путіна на інавгурацію новообраного президента Клаудії Шейнбаум 1 жовтня. Мексика ратифікувала Римський статут і має заарештувати путіна у разі його прибуття, оскільки МКС видав ордер на його арешт.

Мексика запросила президента рф володимира путіна на інавгурацію новообраного президента Клаудії Шейнбаум. Урочистості заплановані на 1 жовтня. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що  Путін отримав запрошення відвідати інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум, яка відбудеться 1 жовтня.

Посольство Мексики в рф відзначило, що путін згодом  ухвалить рішення, чи братиме він участь у церемонії сам, чи призначить іншого високопосадовця, який зробить це від його імені.

У виданні додають, що в МЗС Мексики розповіли, що запрошення надіслали усім країнам, з якими країна мала відносини, а також міжнародним організаціям, членом яких вона є.

Доповнення

Як відомо, у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд звинуватив президента рф володимира путіна у воєнних злочинах в Україні та видав ордер на арешт.

Після того, путін уникає візитів в країни, які ратифікували Римський статут. Приїзд російського лідера в Туреччину постійно переноситься, а на саміт БРІКС у ПАР замість путіна полетів очільник мзс рф сергій лавров.

Слід зауважити, що Мексика ратифікувала Римський статут ще у 2005 році. Виходячи з цього Мексика, має заарештувати Путіна після прибуття на територію країни.

Нагадаємо

Згідно з результатами екзит-полів, на виборах президента Мексики, які відбулися 2 червня, перемогла колишня мерка Мехіко Клаудія Шейнбаум. Таким чином, вперше в історії країни президентом стане жінка.