Відключень світла не планується, майже 500 населених пунктів без електрики - Міненерго

Відключень світла не планується, майже 500 населених пунктів без електрики - Міненерго

Київ  •  УНН

10 серпня 2024, 08:48  •  19503 перегляди

Read in English

Сьогодні в Україні не заплановано відключень електроенергії. Через бойові дії та технічні порушення 491 населений пункт залишається без електропостачання, енергетики відновили живлення для 4713 споживачів.

Сьогодні відключень електроенергії не заплановано. Напередодні було аварійне енергопостачання з Польщі. Через негоду без світла залишилися 4 населених пункти у Київській та Кіровоградській областях. Через бойові дії та техпорушення знеструмлено 491 населений пункт. Про це повідомили у Міненерго у суботу, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні відключення електроенергії не плануються. Енергетики продовжують тримати ситуацію в енергосистемі стабільною", - ідеться у повідомленні.

Протягом минулої доби, як вказано, залучалось аварійне енергопостачання з Польщі.

Українців закликали раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00. Це допомагає стабільній роботі енергосистеми. 

Негода

Через негоду на ранок знеструмлено 4 населених пункти у Київській та Кіровоградській областях. 

Наслідки обстрілів

Донецька область: внаслідок бойових дій знеструмлювались високовольтні підстанції, побутові споживачі, а також залізниця (порушень руху потягів не було). Живлення для всіх споживачів відновлено.

Запорізька область: на одній із підстанцій після обстрілу виявлено уламки дрона. Знеструмлено підстанцію та побутових споживачів. 

Стан мереж

Дніпропетровська область: через технологічні порушення знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою.

Миколаївська область: внаслідок технологічних порушень знеструмлювалось обладнання на підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено.

Тернопільська область: через технологічні порушення знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено для всіх споживачів.

Знеструмлення споживачів

Минулої доби енергетики відновили живлення для 4713 споживачів, яких було знеструмлено внаслідок бойових дій.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишається без електропостачання 491 населений пункт.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14,71 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Експорт

Експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.