Сибіга заявив про пошкодження цивільних суден в Одесі через атаки окупантів

Сибіга заявив про пошкодження цивільних суден в Одесі через атаки окупантів

Київ  •  УНН

7 жовтня 2024, 21:16  •  8066 перегляди

Read in English

МЗС України повідомляє про серйозні наслідки російських атак на цивільні вантажні судна в Одесі. За два дні пошкоджено два судна, є загиблі та поранені, що загрожує економіці України та світовій продовольчій безпеці.

Сибіга поінформував про серйозні наслідки російських балістичних атак на цивільні вантажні судна в Одесі. Про це повідомляє МЗС України, передає УНН.

Деталі

За словами міністра закордонних справ, лише за два дні було пошкоджено два судна, одне з яких перевозило кукурудзу до Італії. Внаслідок сьогоднішньої атаки одна особа загинула, а п’ятеро отримали поранення.

Сибіга підкреслив, що це не перший випадок: судна зазнали ушкоджень і раніше у вересні, що свідчить про свідому тактику агресора.

Атакуючи цивільні судна, росія намагається послабити економіку України та поставити мільйони людей по всьому світу під загрозу голоду

- зазначив Андрій Сибіга.

Він закликав до об’єднання зусиль усіх відповідальних держав та організацій, щоб зупинити терористів, забезпечити свободу судноплавства в Чорному морі та гарантувати глобальну продовольчу безпеку.

Ворог атакував Одесу балістикою: влучив у цивільне судно під прапором Палау, одна людина загинула і ще 5 поранені7 жовтня 2024, 19:10 • 10748 переглядiв