Німеччина пояснила плани щодо допомоги Україні після 2025 року

Німеччина пояснила плани щодо допомоги Україні після 2025 року

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 18:45  •  28876 перегляди

Read in English

Мінфін Німеччини спростував інформацію про припинення допомоги Україні з 2025 року. Частина двосторонньої допомоги буде перенесена на міжнародні програми, зокрема кредити G7 на 50 млрд доларів.

Міністерство фінансів Німеччини на запит Суспільного прокоментувало інформацію ЗМІ про припинення допомоги Україні з 2025 року. У німецькому відомстві зазначили, що двостороння допомога з боку Німеччини в майбутньому буде частково перенесена на міжнародні програми. Ідеться, зокрема, про рішення країн G7 виділити Україні кредити на 50 мільярдів доларів коштом заморожених російських активів, передає УНН.

Деталі

Водночас у коментарі написали, що Федеральний уряд підтримує Україну у фінансуванні та оснащенні військовою технікою такою мірою, якою не робить цього жоден інший європейський партнер. Цій меті слугує стаття "Модернізація" у федеральному бюджеті на 2024 рік, а також цільові асигнування на наступні роки.

"Федеральне міністерство фінансів готове розглянути можливість короткострокового надання додаткових коштів до того часу. Для цього, однак, додаткові потреби мають бути чітко визначені та зрозумілі, щоб відповідати всім бюджетним правилам і на цій основі можна було звернутися до Бундестагу з проханням про надання дозволу", — наголосили у Мінфіні ФРН.

У пресслужбі німецького відомства додали, що ще не отримали жодного конкретного повідомлення про вимоги.

"Тому ані розгляд, ані рішення не можуть бути прийняті", — резюмували там.

Контекст

17 серпня німецькі медіа, зокрема Bild та Frankfurter Allgemeine Zeitung, написали про нібито плани уряду Німеччини не виділяти військову допомогу Україні з 2025 року. Речник МЗС України назвав такі тези маніпулятивними. Мінфін Німеччини у коментарі Суспільному сказав, що допомога Україні частково перекладеться на міжнародні програми.

Журналісти писали, що Німеччина поточні контракти виконає, але нових запитів від Міноборони України не прийматиме, це не буде закладено в німецькому бюджетному плануванні.

У Німеччині з метою економії вирішили заморозити додаткову фінансову підтримку України - ЗМІ17 серпня 2024, 11:15 • 93424 перегляди