У Німеччині з метою економії вирішили заморозити додаткову фінансову підтримку України - ЗМІ

У Німеччині з метою економії вирішили заморозити додаткову фінансову підтримку України - ЗМІ

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 11:15  •  16127 перегляди

Read in English

Уряд Німеччини не надаватиме Україні додаткової фінансової підтримки через відсутність коштів у бюджеті. Заплановані раніше виплати та передача озброєння продовжаться, але нові заявки не задовольнятимуться.

Федеральний уряд Німеччини, як пише Frankfurter Allgemeine Zeitung, найближчим часом не надаватиме Україні жодної додаткової фінансової підтримки. Це відбувається через те, що у нинішньому бюджетному плануванні не закладено грошей, які можна було б передати Києву, передає УНН із посиланням на Bild.

Деталі

За інформацією FAZ, правляча "світлофорна" коаліція зупиняє виплати насамперед з ініціативи міністра фінансів Крістіана Лінднера: у листі від 5 серпня він, як стверджується, попросив міністра оборони Бориса Пісторіуса припинити виділення грошей Україні та забезпечити "дотримання верхніх меж" бюджетних витрат.

Втім, усі вже узгоджені раніше виплати мають надійти Києву - це стосується й озброєння, яке Німеччина пообіцяла передати Україні. 2024 року Берлін має виділити на підтримку України вісім мільярдів євро, запланований максимальний ліміт на 2025 рік рівно вдвічі менший і становить уже чотири мільярди євро. Він уже розпланований, а додаткові заявки Міноборони ФРН більше не задовольнятимуться на вимогу канцлера Олафа Шольца, додає FAZ.

Допомога під загрозою. Через кого Україна може залишитися без фінансування МВФ8 серпня 2024, 09:18 • 152068 переглядiв

"... Олаф Шольц та його уряд заморожує фінансову і, отже, військову підтримку України", - сказав у розмові з BILD депутат від ХДС Інго Гедехенс.

У той же час уряд Німеччини працює разом із країнами "Великої сімки" над тим, щоб відкрити для України інструмент фінансування за рахунок використання російських активів.

Німеччина та Україна уклали угоду про безпеку: її підписали Шольц та Зеленський16 лютого 2024, 11:31 • 26139 переглядiв