Масовані атаки рф: Комітет ВР звернувся до МАГАТЕ через загрозу ядерній безпеці

Масовані атаки рф: Комітет ВР звернувся до МАГАТЕ через загрозу ядерній безпеці

Київ  •  УНН

14 жовтня 2024, 16:31  •  11693 перегляди

Read in English

Комітет з питань енергетики звернувся до МАГАТЕ щодо загрози ядерній безпеці через атаки рф. Просять розглянути можливість постійної присутності експертів МАГАТЕ на ключових українських об'єктах.

Комітет з питань енергетики звернувся до Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі щодо загрози ядерній безпеці у зв’язку з масованими атаками з боку рф, передає УНН.

Комітет висловив глибоку вдячність МАГАТЕ за непохитні та мужні зусилля, спрямовані на підтримку ядерної та енергетичної безпеки України. Але враховуючи постійну загрозу масштабних атак з боку рф, звертається з проханням розглянути можливість встановлення постійної присутності експертів МАГАТЕ на ключових українських підстанціях та інших критично важливих об`єктах.

Сибіга повідомив голові МАГАТЕ про плани рф завдати удару по елементах ядерної енергосистеми: обговорили запобігання25 вересня 2024, 12:36 • 12094 перегляди

Такий захід, зазначено в зверненні, є життєво важливим для забезпечення безперервного нагляду та гарантування ядерної та енергетичної безпеки.