Генштаб: на фронті за добу 134 бої, найбільше - на Покровському напрямку

Генштаб: на фронті за добу 134 бої, найбільше - на Покровському напрямку

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 05:46  •  23485 перегляди

Read in English

За добу відбулося 134 бойових зіткнення, з них 54 на Покровському напрямку. Ворог завдав 2 ракетних і 81 авіаудар, здійснив 4594 обстріли. Сили оборони відбили численні атаки противника.

На фронті минулої доби сталося 134 бої, понад третина із зіткнень - на Покровському напрямку, найбільше з яких - поблизу Гродівки, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ у зведенні на 8 годину 14 серпня, пише УНН.

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 134 бойових зіткнення

- повідомили у Генштабі.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах двох ракетних ударів із застосуванням чотирьох ракет, а також 81 авіаудар, зокрема, скинув 116 КАБів. Окрім цього, здійснив 4594 обстріли, з них 114 - із реактивних систем залпового вогню.

Учора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 12 ударів по районах зосередження особового складу і озброєнню та військовій техніці противника, двох ударів по пунктах управління, а також уразили дві артилерійських системи, станцію РЕБ, склад боєприпасів та ще два важливих об’єкта окупантів.

За даними Генштабу, ситуація за напрямками така:

На Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Липці, Тихе та Вовчанськ.

На Куп'янському напрямку за добу відбулося чотири ворожих атаки. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Берестового, Кругляківки та у напрямку Новоосинового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 11 разів. Намагався просунутись уперед неподалік Невського, Тернів, Макіївки та у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали п’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку окупанти атакували шість разів біля Білої Гори, Іванівського і, найактивніше, в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 19 атак неподалік Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 54 штурмових і наступальних дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Малинівка, Гродівка, Желанне, Скучне, Калинове, Птиче і Карлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки, також, район цього населеного пункту піддався бомбардуванню трьома КАБами.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак біля Красногорівки і Костянтинівки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, противник здійснив шість штурмів наших позицій неподалік Водяного, Костянтинівки і Вугледара.

На Оріхівському напрямку окупанти намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій в районах Малої Токмачки і Роботиного - загалом провели два штурми.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували наші позиції 11 разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат і відійшли. Ворог завдав авіаудару некерованими ракетами по району Миколаївки.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території рф активно застосовує керовані авіабомби по районах українських населених пунктів. Також російські КАБи вибухають і на території російської федерації.

"Наші воїни активно завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці", - вказали у Генштабі.

Ще плюс 1240 окупантів і 21 танк: Генштаб оновив дані про втрати ворога14 серпня 2024, 04:53 • 33531 перегляд