Вносили недостовірні дані з метою заволодіння мільйонами гривень на ремонті автодороги: підозрюваним загрожує 12 років тюрми

Вносили недостовірні дані з метою заволодіння мільйонами гривень на ремонті автодороги: підозрюваним загрожує 12 років тюрми

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 14:07  •  10543 перегляди

Read in English

На Закарпатті викрито схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті автодороги. Керівникам підрядних організацій повідомлено про підозру, їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

На Закарпатті правоохоронці викрили схему з розкрадання бюджетних коштів і повідомили підозру керівникам підрядних організацій. Пише УНН із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

Деталі

За заволодіння бюджетними коштами, фігурантам схеми з шахрайства на ремонті ділянок доріг може загрожувати від 7 до 12 років позбавленні волі.

Схему з розкрадання бюджетних коштів викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

Сліді установили наступне:

  • Комерційні структури - переможці у тендерах на проведення ремонту ділянок автодороги підконтрольні одній людині. Зазначається, що зловмисники, з метою заволодіння коштами вносили недостовірні відомості до звітної документації.

Обрання запобіжного заходу главі АМКУ Кириленку: ВАКС переніс засідання на 27 серпня20 серпня 2024, 12:55 • 18721 перегляд

Зокрема щодо завищення обсягів фактично виконаних будівельних робіт та їх вартості, пише пресслужба поліції.

  • На рахунки підрядних організацій були перераховані кошти.
  • За результатами експертних досліджень сума, якою заволоділи фігуранти, сягає 5 млн грн.

Наразі, керівникам підрядних організацій, на підставі отриманих доказів повідомили підозри за ч. 3 та 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Image

Проводяться заходи з відшкодування державі завданих збитків.

Нагадаємо

Мільйонні зловживання на бронежилетах: пособнику посадовця "Укренерго" повідомили про підозру.

Маніпуляції на реабілітації: люди ексміністра-втікача Клименка намагаються захопити "Гулівер" під прикриттям патріотизму.

У справі Коломойського завершили розслідування.