Мільйонні зловживання на бронежилетах: пособнику посадовця "Укренерго" повідомили про підозру

Мільйонні зловживання на бронежилетах: пособнику посадовця "Укренерго" повідомили про підозру

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 14:54  •  11450 перегляди

Read in English

САП та НАБУ повідомили про підозру пособнику посадовця "Укренерго" у розтраті понад 10 млн грн на закупівлі бронежилетів. Підозрюваний переховується від слідства.

Пособнику посадовця Національної енергетичної компанії "Укренерго", якого викрили на розтраті державних коштів, повідомили про підозру. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

"За процесуального керівництва САП детективи НАБУ повідомили про підозру пособнику посадовця Національної енергетичної компанії "Укренерго", якого викрили на розтраті державних коштів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у межах досудового розслідування встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну у березні 2022 року начальник департаменту НЕК "Укренерго" пролобіював закупівлю за кошти компанії бронежилетів за значно завищеними цінами. Унаслідок таких умисних дій підприємству-постачальнику надлишково сплачено понад 10 мільйонів гривень.

Також слідством встановлена причетність до вчинення цього злочину довіреної особи посадовця "Укренерго", завдання якого полягали у комунікації з представниками енергетичної компанії, інших відомств і займався безпосередньо реалізацією бронежилетів.

"На сьогодні особі повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України. Оскільки вона на виклик до детективів не з’явилася та станом на даний час переховується від органу досудового розслідування, про підозру їй повідомлено в порядку ст. 135, 278 КПК України", - інформує САП.

Доповнення

СБУ повідомляло, що Служба безпеки та НАБУ, за матеріалами Державної аудиторської служби України, викрили на корупції колишнього високопосадовця ПрАТ "НЕК "Укренерго".

Йдеться про екскерівника одного з Департаментів держпідприємства, який навесні 2022 року організував закупівлю бронежилетів для співробітників енергокомпанії за штучно завищеною вартістю.

Завдання 716 млн грн збитків "Укренерго": повідомлено про підозру голові банку Альянс та Кіперману11 січня 2024, 13:56 • 23626 переглядiв