Маніпуляції на реабілітації: люди ексміністра-втікача Клименка намагаються захопити "Гулівер" під прикриттям патріотизму

Маніпуляції на реабілітації: люди ексміністра-втікача Клименка намагаються захопити "Гулівер" під прикриттям патріотизму

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 13:04  •  88009 перегляди

Read in English

Міністр-утікач Клименко використовує тему реабілітації ветеранів для повернення впливу в Україні. Його люди ініціювали петицію про націоналізацію БЦ "Гулівер" для створення реабілітаційного центру.

Біглий міністр часів януковича Олександр Клименко, використовуючи чутливу тему реабілітації українських ветеранів, намагається повернути свій вплив у нашій державі. Люди Клименка, які досі залишаються в Україні,  наразі роблять все можливе, щоб передати своєму куратору столичний БФК "Гулівер", пише УНН.

Сьогодні на сайті Кабінету міністрів з’явилася петиція з проханням націоналізувати бізнес-центр "Гулівер" та розмістити у ньому реабілітаційний центр для військовослужбовців.

Що ж, на перший погляд, ініціатива хороша. Однак, громадська організація "Союз воїнів добровольців", яка зареєструвала цю петицію, підпорядковується Клименку. Це підтверджує й те, що голова цієї ГО - Євгеній Кузнєцов є активним спікером сайту з орбіти колишнього міністра-втікача "Правовий контроль". Подивившись на його заяви для цього ресурсу, навіть неозброєним оком видно, що Кузнєцов під "прикриттям" активіста-ветерана транслює наративи Клименка в Україні.

Що ще привертає увагу до цієї петиції – це перші її підписанти. Як тільки звернення з’явилося на сайті його відразу підписали – Іляна Клименко, Катерина Назимко і Кирило Довгий. Далі все просто: Іляна Клименко – редакційний директор Медіа Холдингу Вєсті, який належить все тому ж колишньому міністру Клименку; Катерина Назимко – головна бухгалтерка братів Клименків; Кирило Довгий – директор аудиторської фірми того ж ексміністра.

З цим розібралися. Та чого ж вимагають люди Клименка від Кабінету міністрів? А вимагають вони, щоб (увага) "Пан Президент" звернув увагу на ситуацію з "Гулівером". Чому він має побачити це саме на сайті Кабміну поки незрозуміло.

На сайті Президента і Кабміну щодня реєструють десятки петицій, але, зазвичай, на них ніхто не звертає увагу і вони так й не збирають необхідну кількість підписів. Однак новина про саме цю петицію миттєво з’явилася у більшості відомих тг-каналах та на деяких інтернет-ресурсах.

Незважаючи на те, що люди ексміністра-зрадника Клименка використали чутливу тему про реабілітацію ветеранів під час широкомасштабного вторгнення росії в Україну, ініціативу все ж не із захватом сприйняли українці. У коментарях до публікації користувачі зазначають, що зробити в середмісті Києва у хмарочосі центр для реабілітації – це все одно, що поставити мітку для ворога - куди бити.