"Україна має повне право відповідати на ракетні удари рф": Залужний на зʼїзді Лейбористів 

"Україна має повне право відповідати на ракетні удари рф": Залужний на зʼїзді Лейбористів 

Київ  •  УНН

24 вересня 2024, 14:03  •  13828 перегляди

Read in English

Валерій Залужний на з'їзді Лейбористської партії закликав забезпечити Україну новітньою зброєю без обмежень. Він наголосив на праві України завдавати ударів по військових цілях в росії у відповідь на російські атаки.

Український посол у Великій Британії  Валерій Залужний під час свого виступу на зʼїзді Лейбористської партії закликав до забезпечення України новітньою зброєю без обмежень на її застосування, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

У своїй промові український посол у Великій Британії наголосив на потребі забезпечити Україну достатньою кількістю новітньої зброї і зняти обмеження на її застосування.

"Якщо росія запускає ракети по будь-яких цілях в Україні, чи то цивільних, чи військових, то і Україна має повне право відповідати таким самим чином, завдаючи сильних ударів по військових цілях в росії. Хіба не про це 51-ша стаття Статуту ООН? Напевне так. Це не ескалація. Йдеться про принципи самооборон", - сказав Залужний.

Посол зазначив, що партнери вже зараз можуть допомогти захистити український повітряний простір, збиваючи російські ракети та дрони на заході України. 

Він також підкреслив важливість впровадження санкцій проти росії та використання заморожених російських активів на Заході для підтримки України, замість залучення коштів західних платників податків.

Нагадаємо 

Президент США Джо Байден не надавав дозволу Україні використовувати західну далекобійну зброю для ударів по цілях на території рф.