У Стокгольмі оголосили переможців альтернативної Нобелівської премії

У Стокгольмі оголосили переможців альтернативної Нобелівської премії

Київ  •  УНН

3 жовтня 2024, 11:48  •  8850 перегляди

Read in English

Фонд Right-Livelihood-Stiftung оголосив переможців альтернативної Нобелівської премії. Серед лауреатів - палестинський правозахисник, активістки з Філіппін та Мозамбіку, а також британський дослідницький проект.

Фонд Right-Livelihood-Stiftung, що базується в Стокгольмі ("Правильний спосіб життя") провів захід вручення нагород, відомих як альтернативна Нобелівська премія. Пише УНН із посиланням на ZDF.

Цього року серед лауреатів премії: палестинський правозахисник Ісса Амро та його організація "Молодь проти поселень"; також будуть нагороджені активістка корінних народів Джоан Карлінг з Філіппін та екологічна активістка Анабела Лемос з Мозамбіку.

Російська журналістка здобула німецьку літературну премію за книгу про війну в Україні2 жовтня 2024, 18:34 • 16251 перегляд

Крім того отримає нагороду британський дослідницький проект Forensic Architecture, який займається розслідуванням злочинів проти прав людини та довкілля.

Премія Right Livelihood Award, яка вручається з 1980 року, не має нічого спільного з власне Нобелівськими преміями, які будуть оголошені наступного тижня.

Нобелівський лауреат Мухаммад Юнус очолить тимчасовий уряд Бангладеш6 серпня 2024, 21:46 • 41052 перегляди