У Києві триває підготовка до опалювального сезону: 80% столичних будівель вже готові до зими

У Києві триває підготовка до опалювального сезону: 80% столичних будівель вже готові до зими

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 10:26  •  15479 перегляди

Read in English

У Києві 80% будівель і об'єктів міського господарства підготовлені до зими. Проведено гідравлічні випробування на 85% теплових мереж, ліквідовано понад 1,5 тисячі пошкоджень трубопроводів.

У Києві триває підготовка до майбутнього опалювального сезону. Комунальники проводять гідравлічні випробування на теплових мережах та виконують планові ремонтні роботи. Про це заявили у Київській міській державній адміністрації, передає УНН.

Деталі

У Києві на 80% столичних будівель і об’єктів міського господарства вже виконана підготовка до зими. Проведено гідравлічні випробування на 85% на теплових мережах. Також на 90% виконані планові ремонти і регламентні роботи на котельнях і теплових пунктах 

- резюмували в КМДА.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що наразі тепловики активно ліквідовують виявлені під час гідравлічних випробувань пошкодження: наразі вже ліквідовано понад 1,5 тисячі пошкоджень трубопроводів.

"Київтеплоенерго" також здійснює модернізацію супутнього теплоенергетичного обладнання.

ВООЗ встановлює модульні котельні в українських лікарнях для забезпечення опалення взимку23 травня 2024, 14:02 • 12554 перегляди

На початок жовтня опалювальна система має бути готова до запуску. Утім я прошу всіх балансоутримувачів не чекати до цього часу та вже зараз оформити акти готовності будівель до опалювального сезону. Насамперед це стосується житлового фонду, а також освітніх і медичних закладів

- підкреслив Пантелєєв. 

За його словами, Київ знову готується до холодів в умовах можливого обмеження електропостачання з огляду на масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури.

Доповнення

У КМДА додають, що котельні міста, де це дозволяє потужність, уже оснащені генераторами для безперебійної роботи. Також ще понад 50 пересувних мобільних котелень, які у випадку надзвичайної ситуації забезпечуватимуть теплом медичні заклади та будівлі з пунктами обігріву.

ОСББ зможуть отримати компенсацію за встановлення сонячних електростанцій та теплових насосів для опалення - Шмигаль 10 травня 2024, 12:32 • 25220 переглядiв

Окрім цього, у столиці діють чотири механізми для багатоквартирних будинків, що допомагають впроваджувати енергоефективні заходи чи обладнання безперебійного живлення. Зокрема, для ОСББ та ЖБК, завдяки чому мешканці можуть встановлювати у своїх будинках альтернативні джерела живлення або енергоефективне обладнання.

Нагадаємо

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник запевняє, що пройти опалювальний сезон можна без відключень, за тим самим принципом, що і був торік. Міненерго вже розробило чіткий план щодо цього.