Парламент Швейцарії визнав Голодомор геноцидом українського народу. Стефанчук назвав це історичним рішенням

Парламент Швейцарії визнав Голодомор геноцидом українського народу. Стефанчук назвав це історичним рішенням

Київ  •  УНН

24 вересня 2024, 11:11  •  12830 перегляди

Read in English

Національна Рада Швейцарії визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук назвав це рішення історичним і важливим кроком до відновлення справедливості.

Національна Рада Швейцарії визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, повідомив у вівторок голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, назвавши це рішення історичним, пише УНН.

Деталі

"Вдячний швейцарському парламенту за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. В ухваленій заяві Національна Рада Швейцарії визнає систематичні дії, спрямовані на масове та цілеспрямоване вбивство голодом з наміром знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу, актом геноциду", - написав Стефанчук у Facebook.

"Це справді історичне рішення. І це вкрай важливий крок на шляху до відновлення історичної справедливості та збереження пам’яті про мільйони невинних жертв", - наголосив голова українського парламенту.

Важливість участі у трибуналі щодо агресії рф та визнання Голодомору геноцидом: про що Зеленський говорив із головами фракцій парламенту Швейцарії15 січня 2024, 16:21 • 22345 переглядiв