Зеленський: Міноборони з Генштабом до кінця року повинні розгорнути медичну інформсистему у військових частинах

Зеленський: Міноборони з Генштабом до кінця року повинні розгорнути медичну інформсистему у військових частинах

Київ  •  УНН

27 липня 2024, 11:54  •  27777 перегляди

Read in English

Президент доручив розгорнути медичну інформсистему у військових частинах до кінця року. Також доручив уряду забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного госпіталю.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міністерство оборони і Генеральний штаб ЗСУ до кінця року повинні розгорнути медичну інформаційну систему у військових частинах, щоб маршрут пораненого був прозорим і зрозумілим. Також Президент доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного госпіталю. Про це Зеленський заявив на 1-му щорічному Міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров'я "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність", повідомляє "Суспільне", передає УНН.

Деталі

Як заявив Зеленський, військова медицина має завжди бути у фокусі уваги держави. Серед основних завдань - побудова медичної системи, що відповідає викликам сьогодення. Йдеться про створення єдиного медичного простору, де кожен фахівець знає і виконує свою роль.

Мова, зокрема, про ефективне використання ресурсів, постачання аптечок і турнікетів відповідні якості, постачання мобільних госпіталів, бути уважнішими до поранених, до тих, хто повернувся з російського пекла. Мова про механізми реінтеграції звільнених з полону бійців. Створення центру реінтеграції та забезпечення відновлення військовослужбовців. Все, що може бути оцифровано, має бути оцифровано. Міноборони разом з Генеральним штабом до кінця року повинні розгорнути медичну інформаційну систему у військових частинах, щоб маршрут пораненого був прозорим і зрозумілим. Це те, чого очікує кожен військовий медик, кожен військовослужбовець

- зазначив Зеленський.

Президент додав, що має бути впроваджена ефективна система реабілітації, яка включає ментальне відновлення військових разом з їхніми родинами.

Окремо глава держави розповів, що підписав указ положення про проходження військової служби, яке регулює проходження служби особами з медичною освітою і присвоєння первинного офіцерського звання лікарям, що не проходили військову кафедру та дав доручення уряду в повній мірі забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного госпіталю з модулем реінтеграції військових звільнених з полону та стабілізаційних пунктів для безперебійного надання медичної допомоги в зоні ведення бойових дій.

Кожен командир має пам'ятати, що люди - це невитратний матеріал, їхні сили, їхні знання, їхні вміння – важлива цінність для держави. Наша незалежність міцно тримається на наших людях. І з цим розумінням ми повинні створити відповідну систему реабілітації, з найвищим рівнем підготовки необхідних кадрів і центрами відновлення. Це наше завдання, це наша мета, це наш шлях

- наголосив Президент.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський у День медичного працівника України зазначив, що зараз в Україні немає такої лікарні, яка не відчула би на собі, що таке війна, і яка не приймала би поранених з фронту або після ударів російської армії. Президент наголосив, що навіть після жорстоких російських атак на сотні лікарень, ми не втрачаємо здатності нашої медицини рятувати життя.