Голова комітету у Бундестазі закликає не скорочувати допомогу Україні

Голова комітету у Бундестазі закликає не скорочувати допомогу Україні

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 11:01  •  26021 перегляди

Read in English

Міхаель Рот з СДПН закликав керівництво Німеччини не скорочувати військову допомогу Україні. Він наголосив, що українська армія потребує повної підтримки свого найважливішого військового союзника в Європі.

Голова комітету із закордонних справ Бундестагу Міхаель Рот з Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), що входить до правлячої коаліції, закликав керівництво Німеччини не скорочувати військову допомогу Україні. Про це УНН пише з посиланням на Deutsche Welle.

Це був би фатальний сигнал з боку німецького уряду щодо України, якби до майбутніх федеральних бюджетів не було включено кошти на нову військову допомогу

- заявив він.

Рот додав, що українська армія перейшла у наступ і зараз потребує повної підтримки свого найважливішого військового союзника в Європі – Німеччини. А дебати про майбутнє фінансування військової допомоги на його думку мають вигляд завуальованого уникнення відповідальності Німеччини.

Раніше відмову від додаткової допомоги Україні з боку ФРН розкритикували інші німецькі політики. Експерт опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) із зовнішньої політики Норберт Реттґен, наприклад, звинуватив правлячу коаліцію, яка може припинити подальшу допомогу Україні через внутрішньополітичні суперечки, у намаганні зайнятися політикою в стилі Трампа.

Плани припинити додаткову допомогу Києву розкритикували й у партії "зелених", яка входить до уряду Німеччини.

Україна абсолютно однозначно і надалі потребує нашої повної солідарності та підтримки. Для цього мають бути надані всі необхідні фінансові ресурси

- наголосила у Х голова фракції "Зелених" у Бундестазі Брітта Хассельман.

Нагадаємо

Через суперечки в уряді Німеччини Україна втратила військову допомогу на 3,87 млрд євро. Міністерства фінансів і оборони звинувачують одне одного, а канцлера Шольца - у забороні подавати фінансові вимоги.

Проте мінфін Німеччини спростував інформацію про повне припинення допомоги Україні з 2025 року. Частина двосторонньої допомоги буде перенесена на міжнародні програми, зокрема кредити G7 на 50 млрд доларів.

ЗРК IRIS-T, дрони та боєприпаси: Німеччина виділила нову допомогу Україні19 серпня 2024, 10:38 • 27758 переглядiв