Німеччина не надасть Україні військову допомогу на 3,87 млрд євро через суперечки всередині уряду ФРН - BILD

Німеччина не надасть Україні військову допомогу на 3,87 млрд євро через суперечки всередині уряду ФРН - BILD

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 07:32  •  33208 перегляди

Read in English

Через суперечки в уряді Німеччини Україна втратила військову допомогу на 3,87 млрд євро. Міністерства фінансів і оборони звинувачують одне одного, а канцлера Шольца - у забороні подавати фінансові вимоги.

Через суперечки в уряді Німеччини Україна втратила військову допомогу на 3,87 млрд євро.  В уряді  ФРН звинувачують у кризі канцлера Олафа Шольца через  нібито "заборону" Міноборони країни направляти підготовлені фінансові вимоги щодо підтримки України до Мінфіну. Про це пише BILD, передає УНН

Як раніше повідомила газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, німецький Мінфін повідомив колег із Міноборони, що ФРН більше не може фінансувати нову підтримку України.

У відповідь на запит BILD у Мінфіні країні заявили, що "готові вивчити надання додаткових коштів у короткі строки", якщо про них буде "конкретно і прозоро повідомлено". Втім, за їх словами,  "міністерство фінансів поки що не отримало жодної конкретної доповіді про матеріальні потреби, тому ні розгляд, ні рішення не можуть бути здійснені".

Джерела BILD в уряді звинувачують у кризі канцлера ФРН Олафа Шольца. За їхніми словами, його канцелярія "заборонила" Міноборони країни направляти підготовлені фінансові вимоги до Мінфіну.

У Міноборони звинувачують у проблемі колег-фінансистів. За словами військових, через них "не можуть бути реалізовані понад 30 заходів, які були високопріоритетними для України, на загальну суму понад 3 млрд євро".

За даними BILD, ще в середині травня Міноборони запросило "надмірні витрати" на Україну цього року на 3,87 млрд євро. Серед них 1,3 млрд на запчастини, 600 млн на артилерійські боєприпаси і по 0,5 млрд на дрони і бронетехніку.

Як пише BILD, значна частина матеріалів, необхідних для запитаних у травні поставок, уже продана і не доступна для України цього року.

ФРН готує гуманітарну допомогу Україні до зими14 серпня 2024, 12:42 • 16075 переглядiв