Генштаб: на фронті відбулося 119 боєзіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку

Генштаб: на фронті відбулося 119 боєзіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку

Київ  •  УНН

5 липня 2024, 20:54  •  31706 перегляди

Read in English

За даними Генерального штабу Збройних сил України, на фронті відбулося 119 бойових зіткнень, найбільш напруженою ситуація залишалася на Покровському напрямку. Також противник проявляв активність на Лиманському та Торецькому напрямках.

На передовій відбулося 119 боєзіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському напрямку, також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Деталі

Протягом доби противник завдав по території України шість ракетних (із застосуванням 12 ракет) та 47 авіаційних ударів (задіяв, зокрема, 63 КАБи), використав для ураження 422 дрони-камікадзе. Здійснив 2797 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах

- Генеральний штаб ЗСУ.

Ситуація на напрямках

На Харківському: загарбники 5 разів атакував біля Глибокого та Липців.  ЗСУ відбили 3 штурми, проте досі ще триває бій у 2 локаціях в районі Глибокого.

На Куп’янському: ворог 5 разів намагався просунутися неподалік Синьківки. ЗСУ відбили 4 атаки, однак ще один бій триває.

На Лиманському: противник 21 раз атакував в районах Невського, Серебрянського лісу, Греківки, Макіївки та Тернів. Захисники відбили 19 агресій, втім ще точаться два боєзіткнення.

На Сіверському: терористи 7 разів намагався прорвати оборону в районах Білогорівки, Спірного та Виїмки. Проте всі спроби виявилися безуспішні.

На Краматорському: окупанти здійснили 6 штурмових дій. ЗСУ відбили 4 атаки в районах Іванівського, Кліщіївки та Часового Яру. Ситуація напружена, адже триває бій у двох локаціях біля Калинівки.

На Покровському: протягом дня армія агресора виявила тут найбільшу активність. Відтак, ворог 38 разів намагався атакувати в районах Новоселівки Першої, Прогреса, Євгенівки, Калинового, Новоолександрівки, Яснобродівки, Воздвиженки та Нетайлового. Нині Захисники відбили 25 атак, але 13 боєзіткнень досі тривають.

На Курахівському і Времівському: загарбники по 7 разів атакували позиції українських військових. Найбільшу активність була зафіксована у районі Костянтинівки. Крім того, досі тривають бої у двох локаціях.

На Оріхівському: супротивник здійснив 2 безуспішні штурми в районі Малої Токмачки.

Генштаб: на фронті відбулося 130 боєзіткнень. На Покровському напрямку зберігається висока інтенсивність бойових дій4 липня 2024, 21:10 • 21670 переглядiв