Блінкен: США працюють над запобіганням ширшого конфлікту на Близькому Сході

Блінкен: США працюють над запобіганням ширшого конфлікту на Близькому Сході

Київ  •  УНН

11 жовтня 2024, 11:33  •  9850 перегляди

Read in English

Держсекретар США Блінкен заявив про зусилля щодо запобігання розширенню конфлікту на Близькому Сході. Він висловив занепокоєння недостатньою допомогою Газі та наголосив на необхідності дипломатичного вирішення в Лівані.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США будуть «інтенсивно працювати», щоб запобігти ширшому конфлікту на Близькому Сході. За його словами, зростає стурбованість тим, що війни Ізраїлю з іранськими прихильниками можуть перерости в повномасштабну регіональну війну. Про це Блінкен сказав журналістам під час свого візиту в Лаос, пише CNN, передає УНН

Ми дуже старанно працюємо, використовуючи стримування і дипломатію, щоб не допустити цього

- сказав Блінкен.

Блінкен також зазначив, що у нього є «реальна заклопотаність із приводу неадекватності допомоги», яку надають жителям Гази, наголосивши, що США «безпосередньо взаємодіють з Ізраїлем із питання про необхідність задоволення гуманітарних потреб» у палестинському анклаві.

Гарріс: досягнуто певного прогресу у питанні про припинення вогню в Газі9 жовтня 2024, 06:28 • 11563 перегляди

Також Блінкен наголосив на необхідності «дипломатичного рішення в Лівані» на тлі наземного вторгнення Ізраїлю на південь країни і посилення авіаударів у боротьбі з «Хезболлою».

Він також висловився за створення сильнішої ліванської держави в результаті конфлікту.

«Очевидно, що народ Лівану сильно зацікавлений у тому, щоб держава утвердила себе і взяла на себе відповідальність за країну та її майбутнє», - сказав він, додавши, що майбутнє Лівану “має вирішувати ліванський народ, а не хтось інший”.

Ізраїль атакував Бейрут: 22 людини загинули, близько сотні поранених10 жовтня 2024, 21:09 • 14379 переглядiв