Біля узбережжя Карибського моря Венесуели стався розлив нафти

Біля узбережжя Карибського моря Венесуели стався розлив нафти

Київ  •  УНН

18 серпня 2024, 18:23  •  14355 перегляди

Read in English

З нафтопереробного заводу El Palito у Венесуелі стався розлив нафти, що забруднив затоку в Карибському морі. Нафтова пляма площею близько 225 км² покрила національний парк Моррокой та вплинула на прибережні території.

З венесуельського нафтопереробного заводу El Palito кілька днів тому, імовірно, стався розлив нафти, який забруднив затоку біля північно-центрального узбережжя Венесуели в Карибському морі. Про це повідомили Reuters у суботу п’ять джерел, передає УНН.

Деталі

Біолог Едуардо Кляйн опублікував супутникові зображення на X, на яких, за його словами, видно нафтову пляму площею близько 225 квадратних кілометрів (87 квадратних миль) у Гольф-Трісте, яка повністю покриває національний парк Моррокой, відомий своїми пляжами, обсадженими пальмами та мангровими деревами.

Ні від державної компанії Petroleos de Venezuela PDVSA, ні від міністерства нафти не було жодних коментарів.

Нафтопереробний завод El Palito, потужність якого переробляє 146 000 барелів сирої нафти на день, є найменшим нафтопереробним комплексом Венесуели та розташований у муніципалітеті Пуерто-Кабелло на узбережжі центрального штату Карабобо.

"Розлив стався з Ель-Паліто. Сьогодні вранці деякі пляжі в Бока-де-Ароа прокинулися з великою кількістю вуглеводнів на березі, і це вплинуло на деякі човни, деякі кустарні рибальські човни", - повідомило Reuters одне з джерел.

Інше джерело повідомило, що бачив три великі нафтові плями, які викинуло на берег.

Запаси нафти в США зросли після шести скорочень поспіль - WSJ14 серпня 2024, 21:19 • 24672 перегляди