Запаси нафти в США зросли після шести скорочень поспіль - WSJ

Запаси нафти в США зросли після шести скорочень поспіль - WSJ

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 21:19  •  9866 перегляди

Read in English

Комерційні запаси нафти в США зросли на 1,4 млн барелів до 430,7 млн барелів за тиждень. Запаси бензину та дистилятів знизились на тлі збільшення попиту, повідомляє The Wall Street Journal.

Згідно з даними, оприлюдненими в середу Управлінням енергетичної інформації США, запаси сирої нафти в США зросли вперше за сім тижнів, тоді як запаси бензину та дистилятів впали на тлі збільшення попиту. Про це повідомляє The Wall Street Journal, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що комерційні запаси нафти, за винятком Стратегічного нафтового резерву, зросли на 1,4 млн барелів до 430,7 млн барелів за тиждень, що закінчився 9 серпня, і були приблизно на 5% нижче середнього п'ятирічного показника для цієї пори року.

Зростання запасів нафти відбулося після шести тижнів видобутку поспіль. Аналітики, опитані виданням, прогнозували, що запаси нафти впадуть на 1,2 млн барелів.

Повідомляється, що запаси бензину впали на 2,9 млн барелів до 222,2 млн барелів, а запаси дистилятів зменшились на 1,7 млн барелів до 126,1 млн барелів. Нафтопереробні заводи були завантажені на 91,5% потужностей, порівняно з 90,5% на попередньому тижні.

Нагадаємо

На початку серпня нафта подешевшала через розпродаж на фондовому ринку, викликаний страхом рецесії в США. Зниження обмежене через втрати поставок з Лівії та ризик ескалації конфлікту на Близькому Сході.