Байден заявив про готовність США до переговорів з рф, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози

Байден заявив про готовність США до переговорів з рф, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози

Київ  •  УНН

14 жовтня 2024, 05:45  •  11384 перегляди

Read in English

Президент США Джо Байден заявив про готовність вести переговори з росією, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов для зменшення ядерної загрози. Він підкреслив важливість прогресу у скороченні ядерних арсеналів.

Сполучені Штати готові вести переговори з росією, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов для того, щоб зменшити ядерну загрозу. Про це заявив президент США Джо Байден у привітанні лауреатів Нобелівської премії миру, передає УНН із посиланням на Білий дім. 

Як мені переконливо нагадали торік, коли я відвідав Хіросіму і зустрівся з людиною, яка пережила бомбардування, ми маємо й надалі домагатися прогресу на шляху до того дня, коли ми зможемо остаточно і назавжди позбавити світ від ядерної зброї. Сполучені Штати готові вести переговори з росією, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов, щоб зменшити ядерну загрозу

- заявив Байден. 

Байден вказав, що ні Сполученим Штатам, ні всьому світу не вигідно гальмувати прогрес у скороченні ядерних арсеналів. Зниження ядерної загрози важливе не всупереч небезпекам сучасного світу, а саме завдяки їм. За його словами, ці ядерні ризики підривають норми й угоди, над створенням яких країни  працювали спільно, і йдуть врозріз із життєво важливою роботою сьогоднішніх нобелівських лауреатів.  

росія не планує продовжувати угоду зі США щодо обмеження ядерних озброєнь 1 жовтня 2024, 12:58 • 12480 переглядiв