Зеленський подарував Папі Франциску картину про масові вбивства в Бучі

Зеленський подарував Папі Франциску картину про масові вбивства в Бучі

Київ  •  УНН

11 жовтня 2024, 10:36  •  10400 перегляди

Read in English

Президент України Зеленський зустрівся з Папою Франциском у Ватикані. Він подарував понтифіку картину, що зображує маленьку дівчинку Марічку, яка символізує жертв масового вбивства в Бучі.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані. Голова держави подарував Папі картину за мотивами різанини у Бучі, повідомляє Vatican News, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, Зеленський спілкувався з понтифіком приватно понад півгодини.

Головною темою сьогоднішньої ранкової аудієнції Папи Франциска з Володимиром Зеленським стало масове вбивство понад 630 мирних жителів  Бучі під час окупації . 

 Український Президент подарував Папі картину із зображенням маленької дівчинки Марічки, яка своїми тьмяними очима, шарфом і коричневим пальто уособлює всіх жителів  Бучі, яким довелося стати свідками викрадень, катувань, пограбувань, зґвалтувань, у тому числі й неповнолітніх. 

Понтифік, своєю чергою, передав українському Президенту бронзову табличку з квіткою та написом "Мир – тендітна квітка". 

Це вже втретє, коли Франциск приймає президента у Ватикані, востаннє - у травні 2023 року. 

Раніше УНН повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня прибув до Ватикану для зустрічі з Папою Римським Франциском. 

Доповнення 

Під час зустрічі з главою УГКЦ 10 жовтня Папа Франциск запевнив у подальшій підтримці України та використанні дипломатичних механізмів для припинення війни. Він наголосив на необхідності допомоги Україні перед зимою.