ЄС рекомендує авіакомпаніям цього місяця уникати польотів над Іраном

ЄС рекомендує авіакомпаніям цього місяця уникати польотів над Іраном

Київ  •  УНН

2 жовтня 2024, 17:24  •  10033 перегляди

Read in English

Агентство з авіаційної безпеки ЄС рекомендує уникати польотів над Іраном до 31 жовтня через атаку на Ізраїль. Рішення може бути переглянуте в разі зміни ситуації.

В середу, 2 жовтня, Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) видало рекомендацію авіакомпаніям уникати повітряного простору над Іраном до кінця поточного місяця. Про це пише УНН з посиланням на EASA.

Деталі

Агентство ЄС спільно з Єврокомісією вказало увагу на іранську атаку на Ізраїль 1 жовтня та заяву Ізраїлю про "намір вжити заходів у відповідь".

Європейська комісія та EASA вирішили випустити інформаційні повідомлення про зони конфліктів (CZIB) з рекомендацією не виконувати польоти в повітряному просторі Ірану на всіх рівнях польоту

- йдеться в заяві Агентства

Там уточнили, що рекомендація діє до 31 жовтня 2024 року, але в разі зміни ситуації може бути переглянута.

EASA продовжить уважно стежити за ситуацією, щоб оцінити, чи відбувається збільшення або зменшення ризиків для експлуатантів повітряних суден ЄС в результаті еволюції загрози

- заявили у відомстві. 

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що Іран, який у вівторок увечері завдав масованого удару балістичними ракетами по території Ізраїлю, "зробив велику помилку і заплатить за неї".