Уряд виділив 2,7 млрд грн на відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах

Уряд виділив 2,7 млрд грн на відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 10:02  •  23393 перегляди

Read in English

Кабмін ухвалив рішення про виділення 2,7 млрд грн на відновлення прифронтових містечок у чотирьох областях. Кошти спрямують на комплексну відбудову громад для повернення людей та розвитку локальної економіки.

Кабінет міністрів ухвалив рішення виділити 2,7 млрд грн для відновлення прифронтових містечок на Чернігівщині, Херсонщині, Харківщині та Сумщині. Як пише УНН, про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

На минулому засіданні в Чернігівській області доручив Міністерству інфраструктури невідкладно опрацювати питання виділення 2,7 млрд грн на експериментальний проект відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах

- сказав Шмигаль.

Він розповів, що йдеться, зокрема, про Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни на Харківщині, Тростянець на Сумщині.

Сьогодні вже ухвалюємо безпосереднє рішення про виділення цих коштів, що прискорить комплексну відбудову цих громад для якнайшвидшого повернення людей та розвитку локальної економіки. Іншою постановою залучаємо до реалізації експериментальних проектів ОВА як замовників будівництва

- додав він.

За словами прем'єра, сьогодні уряд оновить Стратегію державного регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Актуалізуємо її, враховуючи виклики війни та рекомендації Європейського Союзу. Ставимо перед собою низку амбітних цілей

- зазначив він.

Зокрема:

  • створити умови для повернення українців додому;відновити й розбудувати інфраструктуру
  • інтегрувати наших захисників до соціуму громад;підвищити інституційну та фінансову;спроможність органів місцевого самоврядування;синхронізувати політики регіонального розвитку та інші галузеві політики.

Він додав, що на основі оновленої Стратегії регіони готуватимуть власні стратегічні документи. Уряд та профільне міністерство максимально допомагатимуть.

Нагадаємо

Жителі прифронтових територій відтепер можуть отримувати компенсації за знищене житло по програмі єВідновлення. Комісіям органів місцевого самоврядування в громадах із зони активних бойових дій надали можливість розглядати заяви від громадян чиє житло було знищене через агресію рф.

Прифронтові регіони отримають 55 млн доларів допомоги від міжнародних партнерів для проходження зими18 липня 2024, 14:30 • 13835 переглядiв