У Німеччині затримали китаянку за підозрою у роботі на розвідку КНР

У Німеччині затримали китаянку за підозрою у роботі на розвідку КНР

Київ  •  УНН

1 жовтня 2024, 11:59  •  7765 перегляди

Read in English

У Лейпцигу затримано громадянку Китаю за підозрою у співпраці з китайськими спецслужбами. Жінка, яка працювала в аеропорту, нібито передавала дані про військову техніку та персонал німецької оборонної компанії.

В Німеччині правоохоронці затримали громадянку Китаю Яці Х, яку підозрюють у співпраці зі спецслужбами КНР. Про це заявили в Генеральній прокуратурі Німеччини, передає УНН.

Деталі

Жінку затримали ще минулого тижня, але ордер на арешт суд видав у понеділок 30 вересня. Її затримали в  у Лейпцигу співробітники  Федерального управління кримінальної поліції, які також провели обшук вдома та на роботі підозрюваної.

ЇЇ підозрюють у роботі на китайську секретну службі. В прокуратурі заявили, що затримана, яка працює в аеропорту Лейпцига, нібито передавала дані іншому співробітнику китайської спецслужби, а саме окремо переслідуваному Цзянь Г.

У Польщі українця засудили до шести років за ґратами за шпигунство на користь рф 26 вересня 2024, 16:44 • 20110 переглядiв

Зокрема, це стосувалося інформації про транспортування військової техніки та людей, пов’язаних з німецькою оборонною компанією.

Суд видав ордер на її арешт і постановив взяти під варту.

Нагадаємо

У Румунії чоловіка заарештували за підозрою у шпигунських діях на користь росії. Він нібито спостерігав, фотографував і передавав інформацію про військові об'єкти в Румунії