У Німеччині виявили 95 кг кокаїну в коробках з бананами в супермаркетах

У Німеччині виявили 95 кг кокаїну в коробках з бананами в супермаркетах

Київ  •  УНН

23 вересня 2024, 18:24  •  22069 перегляди

Read in English

У супермаркетах Північного Рейну-Вестфалії знайшли 95 кг кокаїну в коробках з бананами з Південної Америки. Вартість партії на чорному ринку оцінюється в понад 7 млн євро.

95 кг наркотику в пакетах виявили в коробках з бананами в декількох філіях мережі супермаркетів у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія, передає УНН із посиланням на DW.

Деталі

Знахідки були зроблені в містах Менхенгладбах, Дуйсбургу і Крефельді, а також в округах Фірзен, Хайнсберг і Нойс, повідомляє агентство dpa.

ЗМІ оцінює вартість виявленої партії кокаїну на чорному ринку більш ніж 7 млн ​​євро. Партія бананів, у якій було виявлено наркотик, прибула з Південної Америки. У поліції та прокуратурі Менхенгладбаха вважають, що в мережу супермаркетів ця партія потрапила помилково. Ведеться слідство.

В упаковках бананів у Німеччині виявляють кокаїн не вперше. Схожий випадок стався у 2015 році – теж у мережі супермаркетів і в тій самій федеральній землі, а також у сусідній – Нижній Саксонії. Чи йдеться про одну й ту саму торговельну мережу, не уточнюється.

Перевозили кокаїн під виглядом прального порошку: в Одесі ліквідували канал контрабанди наркотиків 14 серпня 2024, 11:31 • 15864 перегляди