У Франції стверджують, що операцію в курській області проводить Україна і є успіхи

У Франції стверджують, що операцію в курській області проводить Україна і є успіхи

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 18:20  •  48747 перегляди

Read in English

Міноборони Франції повідомляє про успішний наступ ЗСУ в Курській області РФ. Росія оголосила надзвичайний стан і намагається відбити атаку, залучаючи війська, авіацію та артилерію.

Міністерство оборони Франції стверджує, що операцію в Курській області проводять Збройні сили України, й вона має певний початковий успіх, передає УНН.

Наступ ЗСУ (Збройних сил України) в Курській області, використовуючи елемент несподіванки та протидіючи менш підготовленим силам, ніж на східному фронті, схоже, має певний початковий успіх. Ця атака може змусити Збройні сили російської федерації залучити війська з інших секторів, таким чином зменшивши тиск на місцях, де ЗСУ раніше зазнавали труднощів

- йдеться в повідомленні.

Міноборони Франції стверджує, що обидві сторони завдають удари в глибину одне одному й українські військові продовжують націлюватися на російські аеропорти та енергетичну інфраструктуру рф.

Додамо

Українська сторона офіційно не робила прямих заяв щодо ситуації в Курській області.

росія повинна відчувати наслідки війни в Україні: Зеленський заявив про три результативні доповіді Сирського8 серпня 2024, 16:14 • 27212 переглядiв

Доповнення

росія оголосила надзвичайний стан у Курській області, оскільки вона бореться третій день, щоб відобразити вторгнення, яке, за словами Герасімова, склало нібито близько 1000 українських солдатів за підтримки танків та бронетехніки.

Він повідомив путіну на телевізійній зустрічі в середу, що росія розгорнула війська, авіаудари та артилерію, щоб спробувати зупинити наступ.

Російський диктатор путін через добу відреагував на події в області курсу і звинуватив Україну в масштабній провокації.

Прессекретар Білого дому Карін Жан П'єр підтвердила, що США не було попереджено про операцію в Курській області перед її проведенням. Однак адміністрація США планує звернутися до України для отримання детальної інформації про мету та характер прориву.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що працює у "вихідному районі".

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх 7 серпня повідомляв, що відбулося засідання ради оборони у Сумській області. Обстановка під контролем Збройних сил України, вони всім забезпечені для здійснення відповідних завдань, поставлених Верховним Головнокомандувачем та командувачем ЗСУ, завдання виконуються.