У 2020 році була помічена повільна експансія м'яса птиці на світовому ринку

У 2020 році була помічена повільна експансія м'яса птиці на світовому ринку

Київ  •  УНН

 • 11895 перегляди

КИЇВ. 19 квітня. УНН. 2020 рік характеризувався найповільнішим зростанням виробництва м'яса птиці за останні 60 років, говориться в огляді ринку м'яса за 2020 рік, запущеному недавно ФАО. За рік було вироблено 133,3 мільйона тонн курячого м'яса, що в порівнянні з 2019 роком збільшилася на 1,3% - це найнижчий річний темп зростання, зареєстрований з 1960 року, повідомляє "Euromeatnews", передає УНН.

Проте, отриманий результат є важливим досягненням перед обличчям складних умов виробництва і торгівлі, пов’язаних з виникненням пандемії і реєстрацією випадків пташиного грипу в Європі і Азії. Відносна доступність курячого м’яса і більш короткий виробничий цикл були двома критичними факторами, які дозволили курячому м’ясу мати кращий попит, ніж яловичина і свинина, причому обидва показники знаходяться в занепаді.

Найбільше зростання виробництва курячого м’яса відбулося в Китаї, США і Бразилії. Багато в чому завдяки підвищеному внутрішньому попиту і державної підтримці.

Доповнення

У минулому році Україна експортувала 425 тисяч тонн курятини, 87% з яких — продукція агрохолдингу МХП Юрія Косюка (“Наша Ряба”). Вітчизняні птахівники заробили для країни 560,6 млн дол. Найбільше української курятини споживають в Саудівській Аравії, Нідерландах і ОАЕ.