Рік тому СБУ вдруге вдарила по Кримському мосту: як це було

Рік тому СБУ вдруге вдарила по Кримському мосту: як це було

Київ  •  УНН

17 липня 2024, 11:01  •  16430 перегляди

Read in English

Минулого року СБУ вдруге успішно завдала удару по Кримському мосту, коли морські безпілотники Sea Baby протаранили опори мосту, відрізавши критично важливу логістичну артерію для російських військ на півдні України.

Торік СБУ вдруге влупила по  Кримському мосту, тоді морські дрони Sea Baby протаранили опори мосту, передає УНН.  

В СБУ нагадали, що 17 липня 2023 року морські дрони Sea Baby протаранили опори Кримського мосту. Понад 20 годин безпілотники СБУ рухалися двома групами у напрямку цілі. Їм вдалося пройти непоміченими під носом у росіян та зруйнувати одну секцію мосту й суттєво пошкодити іншу.

Ця спецоперація перерізала логістичну артерію, яка підживлювала російські війська на півдні України.  

Це була друга успішна атака СБУ на Кримський міст.

Image

Перша відбулася у жовтні 2022 року. Тоді Служба безпеки уразила міст з допомогою вантажівки начиненої вибухівкою. 

"Ми щодня вдосконалюємось": Малюк розповів, як СБУ адаптувала РСЗВ "Град" до морського дрона "Sea Baby" 23 травня 2024, 15:09 • 14547 переглядiв

"СБУ реалізувала дві абсолютно унікальні і різні за задумом спецоперації, щоб вразити міст з суші й з моря. Обидві були успішними", - сказав голова СБУ Василь Малюк.

Малюк також заявляв, що Кримський міст - приречений, адже  це незаконна побудова на території України.

Image

З військової точки зору – це перерізання логістичної артерії. Коли ми вперше його вразили 8 жовтня 2022 року, то вони його відновлювали понад 8 місяців. Всі засоби ураження, військову техніку, озброєння вони в той час переправляли вже альтернативно понтонною переправою, міст повноцінно не функціонував

- розповідав Малюк.  

Доповнення

В травні цього року представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, чому Керченський міст досі стоїть та немає обстрілів москви та порту в новоросійську заявив, що на все свій час та робота триває.