Понад 2 000 людей евакуйовано в Італії через повені

Понад 2 000 людей евакуйовано в Італії через повені

Київ  •  УНН

21 жовтня 2024, 09:43  •  11513 перегляди

Read in English

В Італії через сильні дощі та повені евакуйовано понад 2000 людей. Найбільше постраждав регіон Емілія-Романья, де загинула одна людина, а збитки оцінюються в мільйони євро.

Критична ситуація через повені зафіксована в кількох районах Італії. Щонайменше одна людина загинула внаслідок повені в регіоні Емілія-Романья, тисячі людей евакуйовані.

Пише УНН із посиланням на ANSA та RTBF.

Після сильного дощу в Італії кільком тисячам людей довелося покинути свої будинки і квартири з міркувань безпеки. За даними ЗМІ, у різних частинах країни центри міст опинилися під водою, також було змито припарковані машини.

Критична ситуація в районі Ламеція: трасу SS 280 у напрямку Ламеція-Терме перервано, як і копланарну дорогу, через зсуви ґрунту і дерева, що впали. Муніципалітет Майда опинився в ізоляції через розлив струмка.

Повінь в Угорщині: Дунай уже вийшов із берегів і загрожує затопити туристичні місця Будапешта19 вересня 2024, 12:19 • 15950 переглядiв

Значно постраждав регіон Емілія-Романья з центром у місті Болонья - збитки оцінюють у багато мільйонів євро. У районі Монтеренціо оператори відгукнулися на прохання про допомогу людей, ізольованих внаслідок зсувів ґрунту. Сім'ю з чотиримісячною дитиною евакуювали на вертольоті, оскільки дорога була перекрита.

Байден: ураган "Мілтон" завдав збитків на 50 млрд доларів12 жовтня 2024, 09:26 • 21025 переглядiв

Одна людина загинула внаслідок повені, тіло зниклої безвісти людини було виявлено в неділю в містечку Боттегіно-ді-Зокка.

Доповнення

Через розлив річки Ламоне сильно постраждала Равенна. Втім, за останніми даними чинні накази про евакуацію у районі цього міста скасовуються. Метеорологи прогнозують, що ситуація покращиться найближчими днями.

Ураган "Оскар" ослаб до рівня тропічного шторму, проте на Кубі зафіксовано серйозні руйнування - ЗМІ21 жовтня 2024, 08:16 • 10541 перегляд