Іспанія відкликала посла в Аргентині через слова президента Мілея

Іспанія відкликала посла в Аргентині через слова президента Мілея

Київ  •  УНН

19 травня 2024, 19:22  •  31831 перегляди

Read in English

Іспанія відкликала свого посла в Аргентині і зажадала публічних вибачень від президента Аргентини Хав'єра Мілея за його висловлювання, в яких він критикував дружину прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса як корумповану чиновницю.

Іспанія відкликала свого посла в Аргентині для консультацій і зажадала вибачень від президента Аргентини Хав'єра Мілея, котрий назвав корупціонеркою дружину прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса — Бігонью Гомес. Про це повідомив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес, передає УНН.

Деталі

Через поведінку пана Мілея відносини Іспанії та Аргентини переживають найважчий момент за новітню історію. Тому я повідомляю, що щойно викликав для консультацій нашого посла в Буенос-Айресі

сказав міністр закордонних справ Іспанії на прес-конференції.

Альбарес також заявив, що "Іспанія вимагає від пана Мілея публічних вибачень".

Контекст

19 травня Мілей виступив на з'їзді іспанської вкрай правої партії Vox у Мадриді, де дорікнув Санчесу за те, що він не відреагував миттєво на звинувачення в корупції щодо його дружини.

24 квітня суд повідомив про початок розслідування щодо Гомес за підозрою у використанні зв'язків та корупції у бізнесі. Скаргу було подано синдикатом "Чисті руки", який визнав, що звинувачення ґрунтуються на публікаціях у пресі. Прокуратура провінції Мадрид уже попросила припинити розслідування. За версією газети El Confidencial , справа зосереджена на відносинах Гомес із кількома приватними компаніями, які отримали кошти та державні контракти від уряду.

Після початку розслідування прем'єр скасував свої громадські заходи, щоб обміркувати, чи він залишиться на посаді. Згодом Санчес заявив, що не залишить свою посаду.

Прем'єр-міністр Іспанії Санчес розглядає можливість відставки, щоб "подумати" про майбутнє24 квітня 2024, 18:05 • 42395 переглядiв