І Байден, і Трамп дозволять Україні бити вглиб рф - Волкер

І Байден, і Трамп дозволять Україні бити вглиб рф - Волкер

Київ  •  УНН

1 жовтня 2024, 12:42  •  9452 перегляди

Read in English

Ексспецпредставник США Курт Волкер вважає, що адміністрація Байдена незабаром дозволить Україні завдавати ударів по рф. За його словами, Трамп у разі перемоги може піти ще далі.

Ще до президентських виборів у США чи невдовзі після них адміністрація Джо Байдена почне знімати обмеження для використання американської зброї для завдання Україною ударів по об'єктах у глибині росії. Таку думку в інтерв'ю DW висловив колишній спецпредставник України Курт Волкер, передає УНН.

Також він припустив, що у разі перемоги на виборах Дональда Трампа він може піти "ще далі": "Він скаже українцям: "Ось вам нова угода щодо ленд-лізу. Ви можете позичати стільки, скільки вам потрібно, якщо ви на них купуєте американську зброю. Воюйте! За однієї умови - коли путін буде готовий закінчити війну, ви теж її завершите". Водночас він тиснутиме на путіна. Він скаже: "Ми дамо українцям стільки зброї, скільки потрібно, ми забезпечимо вступ України до НАТО. Закінчуйте війну!"

Глава МЗС Німеччини підтримала удари ЗСУ далекобійною зброєю по території рф29 вересня 2024, 22:16 • 76565 переглядiв

Волкер також погодився з думкою, що як тільки американці дозволятимуть українцям стріляти за цілями в глибині росії, те саме зроблять і решта союзників по НАТО. "Америка всіх стримує. Німеччина ховається за спиною США", – вважає він.

Крім того, на його думку, застосувати ядерну зброю у війні проти України володимира путіна стримують лише "потенційні наслідки" цього застосування, які "дуже сильно вдарять по росії".

Ядерна риторика путіна не повинна стримувати НАТО від допомоги Україні - Столтенберг30 вересня 2024, 17:59 • 36344 перегляди