Google інвестує в ядерну енергію для підтримки розвитку штучного інтелекту

Google інвестує в ядерну енергію для підтримки розвитку штучного інтелекту

Київ  •  УНН

15 жовтня 2024, 01:29  •  10712 перегляди

Read in English

Google підписав контракт з Kairos Power на купівлю електроенергії від семи нових малих ядерних реакторів. Це перший крок до комерційного впровадження таких реакторів у США для забезпечення енергетичних потреб розвитку ШІ.

Google уклав угоду зі стартапом Kairos Power, яка надасть компанії доступ до невеликих ядерних реакторів для забезпечення енергетичних потреб у розвитку штучного інтелекту. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

Згідно з угодою, Google зобов'язується купувати електроенергію, вироблену сімома новими реакторами, що будуть збудовані до кінця десятиліття. Це стало першим кроком до комерційного впровадження малих модульних ядерних реакторів у США, які обіцяють скоротити витрати та терміни будівництва енергетичних об'єктів.

Старший директор Google з енергетики та клімату Майкл Террелл підкреслив, що кінцевою метою є досягнення цілодобової безвуглецевої енергії, яка доповнюватиме вітрову та сонячну енергію. Зростаючий попит на електроенергію, зокрема через потреби в центрах обробки даних для ШІ, змушує технологічні компанії шукати нові, надійні джерела енергії, включаючи ядерну.

Google тестує функцію верифікації компаній у пошуку6 жовтня 2024, 17:55 • 36082 перегляди