До експлуатації в ЗСУ допустили український металошукач "Хортич-1"

До експлуатації в ЗСУ допустили український металошукач "Хортич-1"

Київ  •  УНН

18 вересня 2024, 13:56  •  9523 перегляди

Read in English

Міноборони України допустило до експлуатації в силах оборони імпульсний металошукач "Хортич-1" вітчизняного виробництва. Пристрій важить трохи більше 1 кг, виявляє вибухові пристрої на глибині понад 0,5 м і працює до 6 годин від акумулятора.

До експлуатації в силах оборони України допустили імпульсний металошукач українського виробництва "Хортич-1". Про це заявили у Міноборони України, передає УНН.

Деталі

Металошукач українського виробництва важить трохи більше кілограма і виявляє вибухові пристрої на глибині понад пів метра із похибкою місцезнаходження центру предмета 5 см.

Працює при температурі від -20С до +40С і вологості до 95%. Пристрій має світловий та звуковий індикатори виявлення міни, повна зарядка потужного літій-іонного акумулятора забезпечує роботу металошукача протягом 6 годин.

У Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання у війська імпульсний металошукач українського виробництва. Створений українськими інженерами пристрій для пошуку мін та інших вибухонебезпечних предметів отримав назву "Хортич-1"

- заявили в Міноборони України.

До експлуатації в ЗСУ допустили вітчизняний індивідуальний набір розмінування29 серпня 2024, 15:39 • 24059 переглядiв

Доповнення

У відомстві розповіли, що універсальний металошукач виготовили на вітчизняному підприємстві, де розробляли і виробляли аналогічні пристрої для використання у побутових та промислових сферах: для детекторного дослідження грунтів та інших поверхонь на наявність електричних та газових мереж, проведення геодезичних робіт, виконання інших робіт у сфері народного господарства з виявлення металевих об’єктів тощо.

Проте з початку широкомасштабного вторгнення рф, підприємство-виробник на волонтерських засадах передало всі наявні металошукачі для використання у військах.

Інженери підприємства постійно отримували відгуки щодо практичного використання їх продукції військовими і сформували ключові критерії для розробки універсального армійського металошукача. Він мав бути легким, надійним у використанні, недорогим, простим в експлуатації і ремонтопридатним у польових умовах.

Нагадаємо

Міноборони України схвалило використання багатоцільового безпілотного транспортера BoarTAC. Апарат може доставляти вантажі, евакуювати поранених, розміновувати території та використовуватися як дрон-камікадзе.