$41.670.15
47.540.17
Для людей з порушеннями зору

Десерти без яєць: 7 смачних рецептів до Великодня

Київ • УНН

 • 480407 перегляди

Напередодні Великодня пропонуємо добірку десертів без яєць: шоколадне печиво з зефіром, солоні кавові іриски, полуничний бісквіт та інші смаколики.

Десерти без яєць: 7 смачних рецептів до Великодня

Напередодні Великодня ціни на яйця знову зросли — і багато господинь шукають альтернативу традиційній випічці. УНН підготував добірку десертів, для яких яйця не знадобляться. Ці оригінальні рецепти ідеально підійдуть для святкового столу або для того, щоб побалувати себе та близьких у будь-який час.

Шоколадне пісочне печиво з зефіром

Інгредієнти

2 склянки пшеничного борошна; 

½ склянки мигдального борошна;

¼ склянки какао-порошку;

1 чайна ложка солі;

1 ½ склянки вершкового масла; 

¼ склянки цукру;

¾ склянки абрикосового джему;

½ склянки збитих вершків;

170 г вершкового сиру;

3 склянки зефірної маси; 

1¾ склянки шоколадних дропсів; 

3 столові ложки кокосової олії;

½ склянки мигдалю. 

Спосіб приготування 

Крок 1

Розігрійте духовку до 180°С. Постеліть у деко пергамент та злегка змастіть маслом. 

Крок 2

Зʼєднайте пшеничне та мигдальне борошно, какао-порошок і сіль. Збийте міксером масло і цукор до блідої і пухнастої маси, близько 2 хвилин. Зменшіть швидкість та додайте борошняну суміш, збиваючи доти, доки все не змішається і не утвориться м'яке тісто, приблизно 1 хвилину. 

Крок 3

Викладіть тісто на підготовлене деко і притисніть у прямокутник розміром 28 на 25 см. Випікайте, поки пісочне печиво не застигне, не підсохне зверху і злегка не потемніє по краях, близько 30 хвилин. Перекладіть деко на решітку; дайте повністю охолонути, близько 45 хвилин. 

Великодній кошик: у скільки обійдеться цього року03.04.25, 11:00 • 196206 переглядiв

Крок 4

Розподіліть джем по пісочному печиву, щоб він досягав країв. Збийте збиті вершки міксером на середній швидкості до утворення жорстких піків, близько 2 хвилин. Збийте вершковий сир і 1 склянку зефірну масу на середній швидкості до отримання однорідної маси, близько 1 хвилини. Додайте решту  зефірної маси і збивайте, близько 1 хвилини. Додайте збиті вершки і перемішайте. Викладіть отриману суміш поверх джему. Поставте у холодильник застигати на не менше 3 годин і не більше 12 годин.

Крок 5

Покладіть шоколадні дропси і масло в невелику миску і розігрійте в мікрохвильовій печі, поки шоколад майже не розплавиться. Перемішайте до однорідної маси.  

Крок 6

Використовуючи гострий, розріжте зефірне пісочне печиво на 12 прямокутників на деку. Полийте розтопленим шоколадом на скибочки і посипте мигдалем.

Солоні кавові іриски

Інгредієнти

3/4 склянки горіхів пекан;

1/2 склянки волоських горіхів;

30 прямокутних крекерів; 

1 склянка вершкового масла;

1 склянка цукру;

1/4 чайної ложки солі;

2 столові ложки гранул розчинної кави;

1/2 чайної ложки ванільного екстракту;

1 1/2 склянки шоколадних дропсів; 

1 1/2 склянки ірисок;

морська сіль;

Спосіб приготування 

Крок 1

Розігрійте духовку до 180°С. Викладіть пекан і волоські горіхи на велике деко з бортиками і випікайте до золотистого кольору, 7-10 хвилин.

Крок 2

Викладіть крекери в один шар у форму для випічки, застелену пергаментним папером. Розламайте крекери в міру необхідності, щоб покрити всю форму для випічки. Посипте крекери горіхами.

Крок 3

Покладіть масло, цукор і сіль у середню каструлю. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, доки цукор не розчиниться і у суміші не зʼявляться бульбашки, близько 5 хвилин. Зніміть з вогню та додайте каву і ваніль.

Яйця у США перед Великоднем так подорожчали, що американці фарбують картоплю04.04.25, 16:48 • 109480 переглядiв

Крок 4

Одразу ж вилийте гарячу суміш масла на горіхи і крекери у формі для випічки. Випікайте близько 10 хвилин.

Крок 5

Поки горіхова суміш гаряча, посипте посипте на неї іриски, чергуючи з шоколадом. Накрийте алюмінієвою фольгою і дайте постояти, поки іриски не розплавляться. Потім посипте все морською сіллю.

Крок 6

Охолодіть, поки десерт не затвердіє і не застигне, близько 1 години. Вийміть із форми і наріжте або розламайте на шматочки. 

Заморожений полуничний бісквіт із дамськими пальчиками

Інгредієнти

250 г замороженої полуниці; 

1 склянка цукрової пудри;

1 ¼ склянки жирних вершків;

12 шт печива "дамські пальчики";

400 г полуничного або ванільного морозива.

Спосіб приготування 

Крок 1

Акуратно перемішайте нарізану полуницю і ½ склянки цукру в середній мисці.

Дайте постояти, поки полуниця не пустить сік, близько 10 хвилин.

Крок 2

Збийте жирні вершки і решту ½ склянки цукру міксером до утворення жорстких піків, близько 2 хвилин. Використовуючи шумівку, перекладіть подрібнену полуницю у збиті вершки, залишивши полуничний сік у мисці.

Крок 3

Вистеліть форму пергаментним папером. Викладіть 1¼ склянки збитих вершків у форму, розрівняйте верх.

Крок 4

Занурте 6 "дамських пальчиків" у полуничний сік і розкладіть рівним шаром поверх збитих вершків. Розподіліть морозиво по "дамських пальчиках".

Крок 5

Повторіть із рештою печива. Зверху викладіть решту суміші збитих вершків. Накрийте і поставте в морозильну камеру до затвердіння, принаймні на 4 години.

Корисні десерти без цукру: смачні альтернативи для здорового харчування19.03.25, 07:20 • 139895 переглядiв

Ягідний бісквіт із кремом із бузини

Інгредієнти

3 склянки жирних вершків;

¼ склянки лікеру з бузини (або будь-який ягідний);

340 г печива;

500 г свіжих ягід (наприклад, полуниці, ожини, малини) і смородини.

Спосіб приготування 

Крок 1

Збийте густі вершки з лікером із бузини до м'яких піків. 

Крок 2

Викладіть шарами вершки з печивом і ягодами, зробивши по 3 шари кожного.

Батончики з попкорном із маршмеллоу

Інгредієнти

2 столові ложки олії;

½ склянки зерен попкорну;

300 г зефіру.

Спосіб приготування 

Крок 1

Приготуйте попкорн.

Крок 2

Змастіть маслом форму для випічки.

Крок 3

Розтопіть масло і зефір у великій каструлі на середньому вогні, помішуючи до отримання однорідної маси, 5-7 хвилин.

Крок 4

Додайте попкорн, щоб він був покритий. Утрамбуйте його в підготовлену форму і дайте постояти 10 хвилин, перш ніж нарізати на батончики.

Легкі та смачні страви для ідеального суботнього сніданку15.03.25, 07:13 • 32769 переглядiв

Фісташково-шоколадне печиво

Інгредієнти

3/4 склянки цукру;

1/2 склянки вершкового масла;

1/4 склянки коричневого цукру;

1 1/2 ч. л. апельсинової цедри;

1 ч. л. екстракту ванілі;

7 ст. л. рафінованої кокосової олії;

2 склянки пшеничного борошна; 

3/4 ч. л. дрібної солі;

2/3 склянки сирих несолоних фісташок;

2 1/2 склянки стружки білого шоколаду;

1/4 склянки сублімованої сушеної малини.

Спосіб приготування 

Крок 1

Розігріти духовку до 180°С. Деко постеліть пергаментним папером.

Крок 2

У великій мисці збити цукор, вершкове масло, коричневий цукор, цедру апельсина, ваніль і 6 столових ложок олії до однорідності. Додати борошно та сіль, перемішати.

Крок 3

Дрібно наріжте 1/3 склянки фісташок, додайте у цукрову суміш. Розприділіть тісто по формі для випікання тонким рівномірним шаром. Випікайте 20-22 хвилини. Дати повністю охолонути на деку на решітці, приблизно 1 годину.

Крок 4

Зʼєднайте шоколадну стружку та 1 столову ложку олії та розігрійте у мікрохвильовці. Рівномірно розподіліть суміш по охолодженому печиву.

Крок 5

Фісташки, що залишилися грубо подрібніть. Рівномірно посипте фісташки та малину поверх шоколаду. Поставте в холодильник до застигання, приблизно на 30 хвилин.

Крок 6

Роз ламайте або поріжте печиво на швматочки.

Секрети збалансованого харчування навесні: що радить нутриціолог07.03.25, 10:52 • 224029 переглядiв

Легкий шоколадний мус із крихтою з підсмаженого круасана

Інгредієнти

1 столова ложка цукру;

2 склянки збитих вершків;

1 ½ склянки шоколадних дропсів;

1 чайна ложка ванільного екстракту;

2 круасани. 

Спосіб приготування 

Крок 1

Нагрійте цукор і 3/4 склянки збитих вершків у невеликій каструлі на середньому вогні, часто помішуючи, поки цукор не розчиниться, близько 3 хвилин. Зніміть із вогню. Додайте шоколадні дропси і ваніль, позмішуйте, поки вони не розплавляться і не стануть однорідними. Дайте охолонути протягом 10 хвилин.

Крок 2

Тим часом збийте 1 1/4 склянки вершків, що залишилися, у великій мисці до утворення середніх піків, близько 2 хвилин.

Додайте шоколадну суміш до збитих вершків, акуратно перемішуючи. Рівномірно розкладіть суміш по сервірувальних тарілках; накрийте кожну тарілку поліетиленовою плівкою. Охолодіть протягом 2 годин для більш легкої текстури або до 8 годин для більш щільної, насиченої текстури. 

Крок 3

Тим часом розігрійте духовку до 180°С. Подрібніть шматочки круасана в кухонному комбайні до утворення дрібної крихти.

Розподіліть крихти рівним шаром на деку з бортиками. Випікайте крихти до золотисто-коричневого кольору і хрусткої скоринки, 12-14 хвилин. Дайте повністю охолонути, близько 15 хвилин.

Крок 4

Перед подачею посипте мус крихтою круасана.

Як урізноманітнити Великодній стіл: 5 десертів, які варто приготувати04.04.25, 08:56 • 362183 перегляди

Brent
$66.68
Bitcoin
$92,778.30
S&P 500
$5,381.25
Tesla
$250.60
Газ TTF
$33.60
Золото
$3,346.74
Ethereum
$1,753.46