Як урізноманітнити Великодній стіл: 5 десертів, які варто приготувати
Київ • УНН
Урізноманітніть Великодній стіл: лимонно-лавандовий торт, морквяний пиріг, персиковий коблер, малинові тістечка та Schaum Torte. Смачні та оригінальні рецепти для святкового настрою.

Великдень — це свято, яке не обходиться без традиційної паски, але чому б не додати до святкового столу ще кілька смачних десертів? Якщо ви хочете урізноманітнити святкове меню та здивувати близьких, УНН підготував кілька варіантів десертів, які варто приготувати на Великдень.
Лимонно-лавандовий млинцевий торт
Інгредієнти
3 склянки молока
2 склянки борошна
4 яйця
2 ст. л. рослинної олії
1/2 ч.л. солі
2 склянки жирних вершків
2 ч. л. сушеної лаванди, подрібненої
1 упаковка маскарпоне
1/4 склянки цукрової пудри
1 банка лимонного курду (заварного крему)
1 склянка свіжих ягід
Спосіб приготування
Крок 1
За допомогою блендера змішайте до однорідної консистенції молоко, борошно, яйця, олію та сіль.
Крок 2
По смажте з готової суміші млинців. Загалом, у вас має вийти 18 млинців.
Крок 3
У каструлі доведіть вершки і лаванду до кипіння. Зніміть із вогню. Процідіть від лаванди. Накрийте та охолодіть не менше 2 годин.
Крок 4
У середній мисці збийте маскарпоне і цукрову пудру міксером до легкої і пухнастої маси. Додайте охолоджені лавандові вершки та збивайте до утворення жорстких піків.
Великодній кошик: у скільки обійдеться цього року03.04.25, 11:00 • 197588 переглядiв
Крок 5
У мисці збийте лимонний курд, щоб він став рідшим. Додайте приблизно третину лавандового крему, щоб він став світлішим. Додайте вершки, що залишилися.
Крок 6
Вистеліть дно форми пергаментним папером. За необхідності обріжте млинці, щоб вони помістилися у форму. Покладіть один млинець по центру на дно форми. Рівномірно розподіліть 4-5 столових ложок лимонно-лавандового крему по млинцю. Повторюйте викладання шарів млинців і лимонно-лавандового крему, поки не буде використано весь крем. Останній млинець повинен бути без крему. Накрийте й охолодіть торт протягом 1 години або можна залишити наніч.
Крок 7
Перед подачею прикрасьте торт ягодами.
Морквяний великодній пиріг
Інгредієнти
2 склянки борошна
2 склянки цукру
2 ч. л. розпушувача
1 ч. л. меленої кориці
½ ч.л. солі
4 великих яйця
½ ч. л. харчової соди
3 склянки дрібно натертої моркви
¾ склянки рослинної олії
½ склянки дрібно нарізаних горіхів пекан, підсмажених
Крем
1 упаковка вершкового сиру
½ склянки вершкового масла
2 ч.л. ванілі
5 ½ - 6 склянок цукрової пудри
Спосіб приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 180°С. Злегка змастіть маслом дві круглі форми для випічки діаметром 20 см.
Крок 2
У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, корицю, сіль і соду.
Крок 3
В іншій мисці змішайте яйця, моркву та олію.
Крок 4
Додайте яєчну суміш у борошняну суміш. Перемішайте до однорідної маси.
Розлийте тісто в підготовлені формочки.
Крок 5
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 35-40 хвилин. Після цього остудіть коржі протягом 10 хвилин. Потім дістаньте з форм і дайте охолонути повністю.
Крок 6
У великій мисці збийте вершковий сир, масло і ваніль міксером на середній швидкості до легкої і пухнастої маси. Поступово додавайте цукрову пудру.
Крок 7
Покрийте пиріг кремом з вершкового сиру. За бажання посипте глазур подрібненими пеканами.
Великодній кошик цього року подорожчає на 15-20% - експерт02.04.25, 12:04 • 196196 переглядiв
Класичний персиковий коблер
Інгредієнти
1 склянка борошна
2 ст.л. цукру
1½ ч. л. розпушувача
¼ ч.л. солі
½ ч. л. меленої кориці
¼ склянки олії
⅓ - ⅔ склянки цукру
¼ склянки води
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
банка консервованого персика
1 яйце
¼ склянки молока
Ванільне морозиво (за бажанням)
Спосіб приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 200°С. Для начинки в середній мисці змішайте борошно, 2 столові ложки цукру, розпушувач, сіль і корицю. За допомогою блендера подрібніть масло до стану, схожого на грубу крихту.
Крок 2
Для начинки у великій каструлі змішайте персики, цукор, воду і кукурудзяний крохмаль. Готуйте на середньому вогні та помішуйте, поки злегка не загусне і не зʼявлятимуться бульбашки. Тримайте начинку гарячою на слабкому вогні.
Крок 3
У невеликій мисці змішайте яйце і молоко. Додайте яєчну суміш у борошняну суміш, добре перемішайте. Перекладіть гарячу начинку в квадратну форму для випічки.
Використовуючи ложку, викладіть борошняну суміш шістьма гірками поверх начинки.
Крок 4
Випікайте в попередньо розігрітій духовці 20-25 хвилин або поки верх не стане золотисто-коричневим. За бажання подавайте теплим із морозивом.
Малинові тістечка "Вупі"
Інгредієнти
1/4 склянки вершкового масла
1/4 склянки жиру
1 склянка цукру
1 кілограм свіжої малини
1/2 ч.л. харчової соди
рожевий харчовий барвник
1 яйце
1 ч.л. ванільного екстракту
2 1/4 склянки борошна
1/2 склянки пахти (молочна сироватка)
Посипка (за бажанням)
Лимонна начинка
½ упаковки вершкового сиру
2 ст. л. вершкового масла
3 1/4 склянки цукрової пудри
1 ч. л. лимонної цедри
1 ст. л. свіжого лимонного соку
дрібка солі
Спосіб приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 200°С. Застеліть два деко пергаментним папером. У великій мисці збийте масло і жир міксером на середній швидкості протягом 30 секунд. Додайте цукровий пісок, малину, соду, 1/4 ч. л. солі та харчовий барвник. Збийте суміш до однорідної маси.
Крок 2
Додайте яйце і ваніль, збивайте до однорідної маси. По черзі додавайте борошно і масляну суміш, збиваючи після кожного додавання, поки суміш не стане однорідною. Не перемішуйте занадто довго.
Смачний сніданок: 5 незвичних рецептів для вашого ранку26.03.25, 08:26 • 310899 переглядiв
Крок 3
Столовою ложкою викладіть 16 гірок тіста на відстані 5 см одна від одної на підготовлені дека для печива. Випікайте 10-12 хвилин. Вийміть і дайте печеву охолонути на решітці протягом 30 хвилин.
Крок 4
Щоб приготувати лимонну начинку: у середній мисці змішайте вершковий сир, вершкове масло, цукрову пудру, лимонну цедру, лимонний сік дрібку солі. Збийте міксером на середній швидкості до однорідної маси. За бажання перекладіть начинку в кондитерський мішок із насадкою у вигляді відкритої зірки.
Крок 5
Розподіліть 2 ст. л. лимонної начинки по дну половини печива. Додайте посипку. Притисніть низ іншого печива до начинки.
Schaum Torte
Інгредієнти
6 яєчних білків, кімнатної температури
1 ч. л. білого або яблучного оцту
1 ч.л. чистого ванільного екстракту
1/4 ч.л. солі
2 склянки цукру
1 1/2 склянки жирних вершків
2 склянки малини
Спосіб приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 180°С. Вистеліть дно роз'ємної форми діаметром 25 см пергаментним папером.
Крок 2
Збийте яєчні білки, оцет, ваніль і сіль міксером на середній швидкості до утворення м'яких піків.
Крок 3
Увімкнувши міксер на максимальну потужність, поступово додавайте цукор до яєчної суміші, по 2 столові ложки за раз, поки цукор повністю не розчиниться.
Крок 4
Викладіть суміш безе в підготовлену роз'ємну форму. Випікайте 50-60 хвилин або поки злегка не зарум'яниться. Повністю остудіть на решітці.
Крок 5
Перед подачею прикрасьте збитими вершками та малиною.