$42.180.02
49.230.00
Графіки відключень електроенергії

Як урізноманітнити Великодній стіл: 5 десертів, які варто приготувати

Київ • УНН

 • 363864 перегляди

Урізноманітніть Великодній стіл: лимонно-лавандовий торт, морквяний пиріг, персиковий коблер, малинові тістечка та Schaum Torte. Смачні та оригінальні рецепти для святкового настрою.

Як урізноманітнити Великодній стіл: 5 десертів, які варто приготувати

Великдень — це свято, яке не обходиться без традиційної паски, але чому б не додати до святкового столу ще кілька смачних десертів? Якщо ви хочете урізноманітнити святкове меню та здивувати близьких, УНН підготував кілька варіантів десертів, які варто приготувати на Великдень.

Лимонно-лавандовий млинцевий торт

Інгредієнти

3 склянки молока

2 склянки борошна 

4 яйця

2 ст. л. рослинної олії

1/2 ч.л. солі

2 склянки жирних вершків

2 ч. л. сушеної лаванди, подрібненої

1 упаковка маскарпоне

1/4 склянки цукрової пудри

1 банка лимонного курду (заварного крему)

1 склянка свіжих ягід

Спосіб приготування

Крок 1

За допомогою блендера змішайте до однорідної консистенції молоко, борошно, яйця, олію та сіль.

Крок 2

По смажте з готової суміші млинців. Загалом, у вас має вийти 18 млинців.

Крок 3

У каструлі доведіть вершки і лаванду до кипіння. Зніміть із вогню. Процідіть від лаванди. Накрийте та охолодіть не менше 2 годин.

Крок 4

У середній мисці збийте маскарпоне і цукрову пудру міксером до легкої і пухнастої маси. Додайте охолоджені лавандові вершки та збивайте до утворення жорстких піків.

Великодній кошик: у скільки обійдеться цього року03.04.25, 11:00 • 197588 переглядiв

Крок 5

У мисці збийте лимонний курд, щоб він став рідшим. Додайте приблизно третину лавандового крему, щоб він став світлішим. Додайте вершки, що залишилися.

Крок 6

Вистеліть дно форми пергаментним папером. За необхідності обріжте млинці, щоб вони помістилися у форму. Покладіть один млинець по центру на дно форми. Рівномірно розподіліть 4-5 столових ложок лимонно-лавандового крему по млинцю. Повторюйте викладання шарів млинців і лимонно-лавандового крему, поки не буде використано весь крем. Останній млинець повинен бути без крему. Накрийте й охолодіть торт протягом 1 години або можна залишити наніч.

Крок 7

Перед подачею прикрасьте торт ягодами.

Морквяний великодній пиріг

Інгредієнти

2 склянки борошна 

2 склянки цукру

2 ч. л. розпушувача

1 ч. л. меленої кориці 

½ ч.л. солі

4 великих яйця

½ ч. л. харчової соди

3 склянки дрібно натертої моркви 

¾ склянки рослинної олії

½ склянки дрібно нарізаних горіхів пекан, підсмажених

Крем 

1 упаковка вершкового сиру

½ склянки вершкового масла

2 ч.л. ванілі

5 ½ - 6 склянок цукрової пудри

Спосіб приготування 

Крок 1

Розігрійте духовку до 180°С. Злегка змастіть маслом дві круглі форми для випічки діаметром 20 см.

Крок 2

У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, корицю, сіль і соду. 

Крок 3

В іншій мисці змішайте яйця, моркву та олію.

Крок 4

Додайте яєчну суміш у борошняну суміш. Перемішайте до однорідної маси.

Розлийте тісто в підготовлені формочки.

Крок 5

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 35-40 хвилин. Після цього остудіть коржі протягом 10 хвилин. Потім дістаньте з форм і дайте охолонути повністю.

Крок 6

У великій мисці збийте вершковий сир, масло і ваніль міксером на середній швидкості до легкої і пухнастої маси. Поступово додавайте цукрову пудру.

Крок 7

Покрийте пиріг кремом з вершкового сиру. За бажання посипте глазур подрібненими пеканами. 

Великодній кошик цього року подорожчає на 15-20% - експерт02.04.25, 12:04 • 196196 переглядiв

Класичний персиковий коблер

Інгредієнти

1 склянка борошна 

2 ст.л. цукру

1½ ч. л. розпушувача

¼ ч.л. солі

½ ч. л. меленої кориці

¼ склянки олії

⅓ - ⅔ склянки цукру

¼ склянки води

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

банка консервованого персика

1 яйце

¼ склянки молока

Ванільне морозиво (за бажанням)

Спосіб приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 200°С. Для начинки в середній мисці змішайте борошно, 2 столові ложки цукру, розпушувач, сіль і корицю. За допомогою блендера подрібніть масло до стану, схожого на грубу крихту.

Крок 2

Для начинки у великій каструлі змішайте персики, цукор, воду і кукурудзяний крохмаль. Готуйте на середньому вогні та помішуйте, поки злегка не загусне і не зʼявлятимуться бульбашки. Тримайте начинку гарячою на слабкому вогні.

Крок 3

У невеликій мисці змішайте яйце і молоко. Додайте яєчну суміш у борошняну суміш, добре перемішайте. Перекладіть гарячу начинку в квадратну форму для випічки.

Використовуючи ложку, викладіть борошняну суміш шістьма гірками поверх начинки.

Крок 4

Випікайте в попередньо розігрітій духовці 20-25 хвилин або поки верх не стане золотисто-коричневим. За бажання подавайте теплим із морозивом.

Чи скоротять комендантську годину у Києві на Великдень - відповідь КМВА02.04.25, 10:15 • 14961 перегляд

Малинові тістечка "Вупі"

Інгредієнти

1/4 склянки вершкового масла

1/4 склянки жиру

1 склянка цукру

1 кілограм свіжої малини 

1/2 ч.л. харчової соди

рожевий харчовий барвник

1 яйце

1 ч.л. ванільного екстракту

2 1/4 склянки борошна 

1/2 склянки пахти (молочна сироватка)

Посипка (за бажанням)

Лимонна начинка

½ упаковки вершкового сиру

2 ст. л. вершкового масла

3 1/4 склянки цукрової пудри

1 ч. л. лимонної цедри

1 ст. л. свіжого лимонного соку

дрібка солі

Спосіб приготування 

Крок 1

Розігрійте духовку до 200°С. Застеліть два деко пергаментним папером. У великій мисці збийте масло і жир міксером на середній швидкості протягом 30 секунд. Додайте цукровий пісок, малину, соду, 1/4 ч. л. солі та харчовий барвник. Збийте суміш до однорідної маси.

Крок 2

Додайте яйце і ваніль, збивайте до однорідної маси. По черзі додавайте борошно і масляну суміш, збиваючи після кожного додавання, поки суміш не стане однорідною. Не перемішуйте занадто довго.

Смачний сніданок: 5 незвичних рецептів для вашого ранку26.03.25, 08:26 • 310899 переглядiв

Крок 3

Столовою ложкою викладіть 16 гірок тіста на відстані 5 см одна від одної на підготовлені дека для печива. Випікайте 10-12 хвилин. Вийміть і дайте печеву охолонути на решітці протягом 30 хвилин.

Крок 4

Щоб приготувати лимонну начинку: у середній мисці змішайте вершковий сир, вершкове масло, цукрову пудру, лимонну цедру, лимонний сік дрібку солі. Збийте міксером на середній швидкості до однорідної маси. За бажання перекладіть начинку в кондитерський мішок із насадкою у вигляді відкритої зірки.

Крок 5

Розподіліть 2 ст. л. лимонної начинки по дну половини печива. Додайте посипку.  Притисніть низ іншого печива до начинки.

Schaum Torte 

Інгредієнти

6 яєчних білків, кімнатної температури

1 ч. л. білого або яблучного оцту

1 ч.л. чистого ванільного екстракту

1/4 ч.л. солі

2 склянки цукру

1 1/2 склянки жирних вершків

2 склянки малини

Спосіб приготування 

Крок 1

Розігрійте духовку до 180°С. Вистеліть дно роз'ємної форми діаметром 25 см пергаментним папером. 

Крок 2

Збийте яєчні білки, оцет, ваніль і сіль міксером на середній швидкості до утворення м'яких піків.

Крок 3

Увімкнувши міксер на максимальну потужність, поступово додавайте цукор до яєчної суміші, по 2 столові ложки за раз, поки цукор повністю не розчиниться.

Крок 4

Викладіть суміш безе в підготовлену роз'ємну форму. Випікайте 50-60 хвилин або поки злегка не зарум'яниться. Повністю остудіть на решітці.

Крок 5

Перед подачею прикрасьте збитими вершками та малиною.